Naslovnica: Dokumentarac o Dolores Lambaši

Nakon prikazivanja na ZagrebDoxu i Liburnia Film Festivalu dokumentarni film Silvane Menđušić ‘Naslovnica’ dolazi u kina.Dolores Lambaša-dokumentarac NaslovnicaDokumentarac bilježi niz trenutaka u životu tragično preminule glumice Dolores Lambaše, a svoju će kino premijeru imati u subotu 11. listopada (19 sati) u Dokukinu KIC, Preradovićeva 5, Zagreb.

Hrvatska je 2013. ušla u petu godinu recesije, dosegla rekordnu nezaposlenost i priključila se EU, a ustavnu definiciju braka donijela je konzervativna većina. U toj 2013. godini najčitanija vijest na hrvatskim portalima bila je ona o tragičnoj smrti Dolores Lambaše.

Krećući se između stvarnosti i fikcije, kamere bilježe i rijetke trenutke iskrenosti u kojima ta zaigrana mlada žena i talentirana glumica koja je snažno željela da je javnost voli, progovara o vlastitim strahovima i očekivanjima te promišlja svoj intenzivan odnos s medijima i odlučuje nešto promijeniti. Mlada žena i glumica u potrazi za vlastitim identitetom izvan svijeta lažnog glamura i slike koju o njoj stvaraju mediji, konačno je odlučila učiniti nešto važno, ne za druge, već za sebe.

U jednom dosta grubom dijalogu u filmu, suočena s pitanjem može li ona uopće izaći na scenu sama i držati tristo ljudi sat vremena pozornima, Dolores nije ništa odgovorila. Ovaj film predstavlja mali napor autorskog tima da pokaže da ona to može i da joj se na neki način omogući da posljednji put procvjeta na velikom platnu.

Nakon ove snažne priče o mladoj ženi i njezinoj neprekidnoj borbi sa svojom negativnom medijskom slikom, slijedi razgovor s redateljicom ‘Naslovnice’, Silvanom Menđušić.

Pogledajte trailer!

Dokukino

Tagged: , , , , , , , , ,