Neil Young: San jednog hipija (autobiografija)

Hrvatsko izdanje autobiografije Neila Younga izlazi 6. veljače pod nazivom ‘Neil Young: San jednog hipija’, a promocija će se održati u srijedu 5. veljače u 20 sati u Malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture.

Neil YoungKnjigu će predstaviti prevoditeljica Lada Furlan Zaborac (The Bambi Molesters), urednik Denis Leskovar, glazbeni kritičar Hrvoje Horvat i direktor Menarta Branko Komljenović.

Neil Young, veliki pjevač, autor i gitarist, sam u knjizi priča svoju priču. Nudi nam put kroz veličanstvenu karijeru, ali i osobni život. Priča o svom djetinjstvu u Ontariju gdje mu je otac već kao djetetu usadio ljubav prema pisanju. Priča o teškoj bolesti koju je dobio kao dijete, o svom životu kada nije imao novca ni za najamninu za stan, putovanjima svojim automobilom kojeg je nazvao Mort, kako je došao u Los Angeles i osnovao grupu Buffalo Springfield, kako je sam svladao strah od nastupanja…

Govori i kako je napisao ‘Cinnamon Girl’, ‘Cowgirl in the Sand’ i ‘Down by the River’ u jednom danu dok je bio kod kuće jer je imao gripu. Tu su i druge zanimljivosti iz osobnog života, kako je upoznao svoju ženu Pegi, priča o rođenju njegovo troje djece; mjestima gdje je živio i radio, kako je snimio CSNY album ‘Deja vu’ i napisao pjesmu ‘Ohio’.

Ovo je beskompromisna, iskrena, duhovita i jedinstvena priča koju je mogao napisati jedino sam Neil Young. Karijera Neil Younga traje četrdeset godina tijekom koje je nastalo četrdeset i četiri albuma. Svojim stvaranjem i životom inspiracija je generacijama obožavatelja i ljubitelja njegove glazbe. Kvaliteta i raznolikost u različitim žanrovima glazbe od rocka, folka, countrya, malo bluesa pa čak i techna, čini ga uistinu jedinstvenimim.

Knjiga ‘Neil Young: Waging Heavy Peace’ bestseler je po New York Timesu, Los Angeles Timesu, i USA Todayu. Autor knjige je Neil Young, za prijevod na hrvatsku zaslužni su Lada Furlan Zaborac i Elvis Šimunic, urednik je Denis Leskovar.

Rockmark

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,