Neven Orhel: Iskra

Predstavljanje romana ‘Iskra’ i razgovor s autorom Nevenom Orhelom održat će se u utorak 25. studenoga (19 sati) u Teatru Rugantino u Zagrebu.
Neven Orhel - Iskra
Ulomke iz romana čitat će glumica Ecija Ojdanić, a razgovor s autorom vodit će Seid Serdarević, predstavnik nakladnika Fraktura.

‘Osim što majstorski na dva razboja plete kriminalističke intrige koje će se stopiti u dojmljivome crescendu, Orhel ispisuje i, za naše književne prilike, sasvim iznimnu studiju osobnoga suočavanja s užasima rata.’
Ivica Ivanišević, Slobodna Dalmacija

Neven OrhelNeven Orhel rođen je 1947. u Zagrebu. Po zanimanju je liječ­nik. Od 1973. do 1975. studira  akupunkturu u Parizu te se usavršava u Kini, Japanu i Njemačkoj. Niz godina vodi privatnu ordinaciju za liječenje bolesti vena. Njegov prvi roman ‘Uzbuna na odjelu za rak’ (1983.) doživio je u zemlji tri izdanja te je preveden na slovački, češki i poljs­ki, s ukupnom nakladom od 150.000 primjeraka. U Slovačkoj je po romanu napravljena dvosezonska TV serija, koja se reprizirala desetak godina. Objavio je još romane ‘Ponoć­ni susret’ (1985.), ‘Ostavština’ (1989.) i ‘Noćna pjes­ma’ (2001.).

F. R.

Tagged: , , , , , , , ,