Nije ti život pjesma Havaja na DVD-u

Jedan od najnagrađivanijih hrvatskih dokumentaraca posljednjih godina ‘Nije ti život pjesma Havaja’ redateljice Dane Budisavljević, od ovoga tjedna dostupan je na DVD-u u izdanju Hulahopa.
Nije ti život pjesma HavajaDokumentarni film Dane Budisavljević ‘Nije ti život pjesma Havaja’ premijerno je prikazan na ZagrebDoxu 2012. godine gdje je osvojio Nagradu publike i Posebno priznanje regionalnog žirija nakon čega je uslijedio iznimno uspješan put po europskim i svjetskim festivalima. Od sada je dostupan i na DVD-u u izdanju producentske kuće Hulahop.

Kroz susrete uz objed s majkom, ocem i bratom Budisavljević u Havajima pred kamerom iskreno i s humorom progovara o potrebi za prihvaćanjem među najbližima. Otvarajući niz tema o kojima se u obitelji nikad nije previše govorilo – o redateljičinoj homoseksualnosti, hipijevskom životu roditelja, bratovoj bolesti i općenito međugeneracijskom nerazumijevanju – priča se razvija u neočekivanim smjerovima.

Dana Budisavljević diplomirala je filmsku i TV montažu na zagrebačkoj ADU. Autorica je više dokumentarnih filmova među kojima se ističe dugometražni prvijenac ‘Sve pet!’ kojim je osvojila Grand Prix na Danima hrvatskog filma 2004. godine. Jedna je od pokretača festivala ZagrebDox te, s Olinkom Višticom, osnivačica producentske kuća Hulahop.

DVD filma ‘Nije ti život pjesma Havaja’ dostupan je u knjižarama Školske knjige, u Zagrebu u kino Europa Shopu i Superknjižari te putem interneta na superknjizara.hr.

HAVC

Tagged: , , , , , ,