Nina Kraljić: Što te nema ft. Matija Dedić

U dobu godine kad se najviše poklanja, mlada i talentirana glazbenica Nina Kraljić svoje je vjerne fanove odlučila počastiti novim singlom ‘Što te nema’, obradom poznate pjesme kantautorice Jadranke Stojaković, koja ju je odavno očarala.

Nina je tu pjesmu izvodila u nekoliko prilika, a najpoznatija je njezina izvedba u showu ‘The Voice’, gdje je svojom izvedbom očarala publiku. Suradnja s Matijom Dedićem i obrada pjesme za nju je bilo potpuno novo iskustvo. Oboje glazbenika su se prepustili osjećaju za glazbu bez da su znali u kojem će ih smjeru odvesti.

‘Teško je izdvojiti neku pjesmu s albuma jer se vežeš na svaki tekst i melodiju i one postaju dio tebe i tvoje priče, ali ipak bih izdvojila predivnu suradnju s Matijom Dedićem u pjesmi Što te nema. To je čista improvizacija i komunikacija između dvoje muzičara koji se nisu namjerno dogovorili oko forme pjesme, pa čak ni kako će pjesma početi ili završiti, nego dopustili da ih nosi instinkt. Po meni je najveća ljepota glazbe njezina spontanost i otvorenost, a one izvedbe koje ne možeš ponoviti dva put na identičan način imaju trajnu vrijednost i posebnu kvalitetu. Snimali smo u Šibeniku i snimanje nije trajalo dugo, upravo zato što nismo htjeli forsirati ništa osim feelinga, a ako postoji dobra komunikacija i međusobno slušanje, sve jednostavno teče. Zato sam iznimno počašćena što sam imala priliku to ostvariti s Matijom kojeg neizmjerno cijenim i mogu se samo nadati da ćemo i dalje surađivati. Ova snimka je za sve one koji su osjetili što mi ova pjesma znači još u showu The Voice samo u duljoj i emotivnijoj varijanti’, istaknula je Nina.

J. G. / Foto: John Pavlish


Tagged: , , , , , , , ,