Peti humanitarni Koncert za život

Koncert za život peti je koncert (održava se u petak, 28. ožujka, s početkom u 19.30 sati u dvorani Lisinski), koji organiziraju Zagrebačka filharmonija i Zaklada Ana Rukavina, a ugostit će klavirski dvojac Waynea Marshalla i Mladena Janjanina.
Koncert za život
Ovim humanitarnim koncertom se prisjećamo Ane i maestra Vjekoslava Šuteja, a organiziran je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Koncert se održava na sam dan Aninog rođendana.
Duo britanskog orguljaša i dirigenta Marshalla i pijanista Janjanina ove godine obilježava 30 godina suradnje, interpretirat će Bacha, Saint-Saënsa i Gershwina i, skladbama Karneval životinja, Girl Crazy, Amerikanac u Parizu i Koncert za dva klavira i orkestar u c-molu, nastojat će pružiti nezaboravnu glazbenu večer svim posjetiteljima Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.
Živopisnim izvedbama ovog dvojca i međunarodnim karakterom ovogodišnjeg koncerta, Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da je lijek kojim možemo spašavati teško oboljele diljem svijeta u nama. Kupnjom ulaznica po cijeni od 60, 90 i 120 kuna, koje su dostupne na ulaznice.hr i blagajni Zagrebačke filharmonije, pomažemo jednako uspješnom nastavku rada Zaklade.
Zaklada Ana Rukavina svojim djelovanjem želi osnažiti filantropske vrjednote u hrvatskom društvu i građane potaknuti na solidarnost. Ipak dosadašnjim djelovanjem Zaklade omogućeno je 39 transplantacija  darivatelja iz Hrvatskog registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je bolesnima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana koliko ih je bilo upisano  na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 43.546 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
I. R.
Tagged: , , , , , , , , , ,