Plesna predstava Izvođačice

Premijera predstave Izvođačice, autora Irme Omerzo i Vilima Matule, održat će se u četvrtak, 3. travnja u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10.
IzvođačiceIzvođačice su treća predstava kolektiva čije su se članice (Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša i Martina Tomić) nakon godina pojedinačnog djelovanja okupile kako bi pokrenule produkciju zajedničkih radova. Ponudile su novi produkcijski model, u kojem kolektiv producira i izvodi predstave, pozivajući autore na suradnju.

Ovogodišnji autori Irma Omerzo i Vilim Matula bave se temom samog izvođenja. Povrh izvedbenih materijala, u fokus dolazi sam čin izvedbe. Apstraktni, precizni i organski jezik pokreta pronalazi svoja značenja u sprezi s izgovorenim ulomcima. Ova predstava ne gradi čvrste tvrdnje na pozornici, već donosi klupko finih asocijacija da se odmota u gledalištu.

Kazalište kakvo s odabranim autorima ovaj kolektiv želi stvarati nalazi se na sjecištu različitih izvedbenih izraza. Vjeruju u moć kazališta koje komunicira slojevito, rafinirano i zrelo, promišljeno angažirajući gledatelja na svim nivoima, potičući njegovu radoznalost. U tu se svrhu žele se otvarati uvijek novim izvedbenim formama. Reprizne izvedbe predstave su u petak, 4. travnja i subotu, 5. travnja, u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Predstava je podržana sredstvima Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport grada Zagreba i Ministarstva kulture u koprodukciji s Hrvatskim institutom za pokret i ples.

Autori: Irma Omerzo i Vilim Matula, izvođačice: Petra Chelfi (ZPA), Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša, Martina Tomić (SSP), dizajn svjetla: Duško Richtermoc, fotografija: Jasenko Rasol, grafički dizajn: Filip Gržinčić, frizer: Saša Capello, kostimi: butik Mon ami, producentica: Amela Pašalić, koprodukcija: ZPC i HIPP.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , , , ,