Pobjednici natječaja Pišem ti priču

Sanja Vučković autorica je kratke priče ‘Kirka spava’ koja je pobijedila na ovogodišnjem natječaju ‘Pišem ti priču’ Gradske knjižnice Samobor.
Sanja Vučković-SamoborPovodom mjeseca hrvatske knjige 2014. i proslave Dana grada Samobora objavljeni su dobitnici nagrada koji su sudjelovali na 2. natječaju ‘Pišem ti priču’, a koji je osmislila i organizirala Gradska knjižnica Samobor. Prvo mjesto osvojila je priča ‘Kirka spava’ autorice Sanje Vučković, druga među odabranima je priča ‘Deja vu’ Petre Šnajder, a treće mjesto osvojila je priča ‘Klinčić’ Jasne Perković. U kategoriji ‘Kvaka 23’, a to su priče pristigle na natječaj s adrese u krugu 23 kilometra od kvake GKS-a, odnosno priče sa samoborskog područja, najbolja je bila ‘Dvoboj’ Andyja Jelčića.

Tema natječaja za najbolju kratku priču bila je slobodna, a autori su svoje radove mogli poslati do kraja lipnja ove godine. Na svečanosti u Gradskoj knjižnici Samobor, autorice su pred publikom čitale svoje priče, a svaka od njih osvojila je i novčanu nagradu. Od ukupno 127 pristiglih priča, Drenka Veronek, Maja Hrgović, Marko Gregur i Draženka Robotić odabrali su dvadeset koje će biti objavljene u zajedničkoj zbirci; ‘Edipova žena’, ‘Kontraindikacija’, ‘Tri sedmine žena’, ‘Bez brkova, molim’, ‘Lako je živjeti zatvorenih očiju’, ‘Kirka spava’, ‘Posljedice’, ‘Dvoboj’, ‘Na Lašćini’, ‘Kupam ga’, ‘Svit se konča’, ‘Veliki prasa(c)k’, ‘Ultimativna kompilacija’, ‘Trešnje’, ‘U dimu’, ‘Klinčić’, ‘Nije vrijeme za nevrijeme’, ‘Nama i dalje nitko ne piše’, ‘Knjiga’, ‘Deja vu’.

Renata Cisar


Pročitajte još: Sanja Vučković: CeKaPe je iskustvo koje mijenja


 

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,