Počasne nagrade Motovun Film Festivala

Počasna nagrada za 50 godina službe u filmskoj industriji dodijeljena je velikom hrvatskom redatelju Rajku Grliću. Još jedna počasna nagrada, Maverick uručena je poljskom redatelju, scenaristu, dramatičaru i glumcu Jerzyju Skolimowskom.
Rajko Grlić i Jerzy SkolimowskiNagradu 50 godina ove je godine u ruke primio Rajko Grlić, jedan od očeva Motovun Film Festivala, umjetnički direktor u časnoj mirovini, a povrh svega jedan od najistaknutijih domaćih redatelja. Zanimljivo je da je upravo Rajko izmislio nagradu za pedesetogodišnju predanost filmskoj umjetnosti, pa mu je u čast prikazan njegov film ‘Čaruga’ iz 1991.

Ističući filmske autore koji su se izborili za svoj osobeni put, pokazali da su ispred svog vremena i svojim pristupom pokretnim slikama odskočili od većine, Motovun Film Festival dodijelio je počasnu nagradu Maverick – Jerzyju Skolimowskom. Filmski redatelj, scenarist, dramatičar, glumac, slikar i pjesnik dobitnik je brojnih prestižnih nagrada od kojih izdvajamo Zlatnog medvjeda u Berlinu (Polazak, 1967.), nagradu žirija u Cannesu (Moonlighting, 1982.) te dva puta posebnu nagradu žirija na Venecijanskom festivalu. U čast velikom redatelju na platnima je zaigrala je njegova horor drama iz 1978. ‘Krik’.

S. P. / Foto: Julien Duval


18. Motovun -otvorenje

Tisuću prskalica na otvaranju 18. Motovun Film Festivala


Najnoviji zavjet
Najnoviji zavjet otvara 18. Motovun Film Festival

Tagged: , , , , , , ,