Pokret za radost na Kineziološkom fakultetu

Pokrenite se na 27 različitih načina – i to sve besplatno!
Pokret za radost na Kineziološkom fakultetuZabavno-sportski program u kampusu Kineziološkoga fakulteta počinje u 9.30 i traje do 19 sati. Svi zainteresirani moći će se potpuno besplatno, uz stručnu pomoć, okušati u čak 27 različitih tjelesnih aktivnosti.

Jeste li ikada isprobali hapkido ili yiquan? Želite li plesati salsu ili sambu, ali ne znate kako? Što je bolje za vas, pilates ili joga? Sve to i još mnogo više možete isprobati i doznati u samo jednome danu, i to posve besplatno – u subotu 19. rujna na Kineziološkome fakultetu u Zagrebu.

Cjelodnevne sportsko-rekreacijske radionice održavaju se u okviru projekta Pokret za radost, kojim Coca-Cola u Hrvatskoj već tri godine, zajedno s Kineziološkim fakultetom, promiče svijest o važnosti redovitoga kretanja potičući građane na vježbanje i rekreaciju. Pokret za radost održava se u okviru najveće europske kampanje promidžbe tjelesne aktivnosti i zdravlja NowWeMove i središnja je aktivnost ovogodišnjega Tjedna kretanja u Hrvatskoj.

Zabavno-sportski program počinje već od 9.30, a službeno otvaranje je u 11 sati, nakon čega slijedi i start 11. utrke Urban Challenge. U kampusu Kineziološkoga fakulteta (Horvaćanski zavoj 15) svi zainteresirani moći će se potpuno besplatno i uz stručnu pomoć okušati u čak 27 različitih tjelesnih aktivnosti, koje će se održavati u trima različitim dvoranama – na trima različitim podijima Kineziološkoga fakulteta. Na borilačkome podiju tako će se moći isprobati poznate borilačke vještine poput hrvanja, aikida, taekwondoa ili brazilskog jiu jitsua, ali i neke manje poznate, kao što su hapkido, kali/eskrima, kuk sul do, yiquan i tai chi chuan. Na plesnome podiju moći ćete naučiti korake za balet, breakdance, hip hop, mažoret, zumbu, salsu, swing, sambu i trbušni ples.

Podij za fitness namijenjen je ljubiteljima različitih vrsta treninga, koji mogu birati između pilatesa, metode Ground Force, ritmičke i korekcijske gimnastike, mini trampolina, Rio fitnessa, joge, utega kettlebell i plesa oko šipke. Program traje cijeli dan do 19 sati, a oko 18.30 očekuje se i proglašenje pobjednika 11. utrke Urban Challenge, prave urbane pustolovine koja počinje penjanjem mornarskim užetom, a završava vožnjom splavi preko Save. Od dvočlanih timova koji prihvate izazov očekuje se da u određenome vremenu obiđu što više provjernih točaka raspoređenih po Zagrebu i riješe što više zadataka.

Ako niste sigurni što je od mnoštva ponuđenih aktivnosti najprikladnije za vašu trenutačnu kondiciju, Pokret za radost i tu vam može pomoći. Besplatnim mjerenjem tjelesne spreme dobit ćete podatke o svojemu stvarnom stanju, a potom i stručni savjet kako se najbolje aktivirati. Prijavite se već danas na besplatnu radionicu, rezervirajte svoje mjesto i otkrijte savršen pokret za sebe!

A. P.

Tagged: , , , , , ,