Prvi TEDx događaj na ledu

U Zagrebu temperature trenutno padaju debelo ispod ništice i bez barem tri sloja odjeće ne izlazi se van kuće. Misliš: ‘Čovječe, sve je sklisko, sve se sledilo, pa ne može gore! Kao pingvini smo!’. No, TED-ovci zapravo uopće nisu daleko od toga. Dok se skrivaju od hladnoće u svojim toplim papučama i ogrtačima, na još hladnijem terenu, točnije na ledenom kontinentu zvanom Antarktika, organizira se što drugo, nego TEDx događaj.Riječ je o njihovim kolegama iz istraživačkog centra Scott Base pod upravom Novog Zelanda, koji se nalazi na neutralnom teritoriju najhladnijeg kontinenta. Kao jedan od najstarijih istraživačkih centara za geografiju, ove će godine proslaviti 60. godišnjicu zbog čega je odlučeno da se tu organizira međunarodni TEDx događaj pod nazivom TEDxScottBase. No, prava ideja je ne samo održati događaj na Antarktici, nego i njegov prijenos po cijelom svijetu.

Na događaju će uživo moći sudjelovati jedino članovi istraživačkog centra i organizatori TEDxScottBasea, dok će ostatak svijeta događaj video projekcijom pratiti na posebno
organiziranim događajima. Čast i priliku da organizira jedan takav događaj dobio je i TEDxZagreb, koji organizira TEDxScottBase Official Viewing Party. Svi govornici na TEDxScottBaseu prošli su kroz poseban proces selekcije.

Prijenos ovog ledenog TEDx događaja održat će se u subotu, 21. siječnja (20.30 sati), u HUB385 (Petračićeva 4). Dok vani vlada studen i pada snijeg, možete uživati gledajući TEDx-ove antarktičke kolege i njihove govornike u toplini HUB385 inovacijskog centra.

Što vas sve očekuje? U zamjenu za cijenu ulaznice kino predstava u kojima možete uživati 365 dana u godini te bogatstvo iz svoga novčanika za grickalice i sokove, nudimo vam se prilika pogledati jedinstvene prizore uživo s Antarktike, družiti se s inspirativnom publikom i upoznati ekipu TEDxZagreba uz uključeno osvježenje u cijenu ulaznice. Zar neće biti originalno hvaliti se na društvenim mrežama kako ste inspirativno proveli subotu na tako posebnom događaju?

K. M.


TEDxZagreb i HUB385: Najambicioziji TED program u regiji

Tagged: , , , , , ,