Psihijatri pregledali Ogrestine Projekcije

Zrinko OgrestaNa pretpremijeri novog filma Zrinka Ogreste ‘Projekcije’ mogla su se vidjeti brojni poznata lica iz svijeta medicine, psihijatrije, psihologije i psihoterapije, a okupljene je svojim dolaskom posebno iznenadio ministar zdravlja Rajko Ostojić koji se u CineStaru Zagreb u Branimir centru pojavio kao pratnja supruzi Draženki, psihijatrici.

Naime, pretpremijerna projekcija bila je organizirana za članove Hrvatskog psihijatrijskog društva, a nakon filma održana je i vrlo zanimljiva tribina na kojoj su, osim redatelja, sudjelovali i prof. dr. Eduard Klain, psihijatar-psihoterapeut, osnivač Instituta za grupnu analizu, prof. dr. sc. Vlado Jukić, psihijatar,  filmski kritičar Damir Radić te scenaristica filma Lada Kaštelan.

Prisutni, među kojim su bile i psihologinje Maja Vujčić i Aleksandra Mindoljević, Jelena Perčin, Sanja Vejnović, Pero Kvesić te Mima Simić, složili su se kako film odlično daje sliku našeg društva, a glasnogovornik HZZO-a dr. Nenad Korkut vrlo je iskreno izjavio kako je ‘..naš narcizam kao struke veći nego kod drugih ljudi’,

Nakon hvalospjevnih pulskih kritika, ‘Projekcije’ 23. siječnja dolaze u domaća kina, a radi se o potpuno originalnom ostvarenje hrvatske kinematografije koje nas vodi nas u svijet psihoterapeuta koje upoznajemo ne kao stručnjake koji postavljaju pitanja i dijele savjete nego kao najobičnije ljude sa svim svojim manama, predrasudama i ograničenjima.

U ‘Projekcijama’ se u glavnim ulogama pojavljuju Jelena Miholjević, Bojan Navojec, Polona Juh, Ksenija Pajić, Doris Šarić Kukuljica, Ksenija Marinković, Luka Petrušić i Jasna Bilušić. Film je nastao u produkciji Interfilma i u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a distribuira ga Blitz.

Blitz

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Pročitajte još: Projekcije: Novi film Zrinka Ogreste

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,