Sara Renar: Gdje povlačiš crtu?’ – u Tvornici!

Nakon izlaska četvrtog live konceptualnog albuma Sare Renar ‘Gdje povlačiš crtu?’ na vinilu, ovaj glazbeno-scenski projekt Renar i suradnici zagrebačkog publici predstavljaju koncertom u srijedu, 7. veljače (20 sati) u Velikom pogonu Tvornice kulture.Nastao kao performans u sklopu Međunarodnog dana umjetnosti u siječnju 2017., projekt ‘Gdje povlačiš crtu?’ nadrastao je jednokratni događaj pa je nakon niza izvedbi u zemlji i regiji sada pretočen u live album. Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 50 kuna nabavite preko platforme Entrio.

Koja je granica djelovanja? Na koje kompromise pristati? Kada reći ne? To su pitanja koja u konačnici određuju tokove svih naših života, na vrlo privatnom, ali i društvenom nivou. Projekt ‘Gdje povlačiš crtu?’ je upravo odgovor na njih. Četiri glazbenika i dvoje glumaca u sat vremena plovidbe propitkuju gdje su granice i limiti u nadi da, kada već nema jednoznačnog odgovora, barem sebi i publici jasnije artikuliraju pitanje. Svaka je izvedba jedinstvena, pitanja se mijenjaju, a crte blijede.

‘Gdje povlačiš crtu?’ nije pop album i zahtijeva drugačiji, posvećeniji način slušanja – upravo je zato izdan na vinilu, mediju koji traži fokusirano slušanje.

Dođite u Tvornicu i propitajte vlastite crte! Na eventu ćete moći nabaviti i svoj primjerak vinila po povoljnoj cijeni, a kupiti ga možete i preko Bandcampa.

U projektu, uz Saru Renar i njezine stalne suradnike Zdeslava Klarića i Konrada Mulvaja, sudjeluju glazbenici Vedran Peternel, Ivan Laić i članica Drame HNK u Zagrebu Dora Lipovčan, dok oblikovanje zvuka potpisuju Mateo Patekar i Izidor Vasilić. Za likovno oblikovanje zaslužni su Klasja Habjan, Zita Nakić i Sven Sorić.

V. B.


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,