Stanje sumraka Sibile Petlevski

Sibila Petlevski-Stanje sumrakaPredstavljanje romana ‘Stanje sumraka’, završnog dijela trilogije ‘Tabu’ Sibile Petlevski, održat će se u utorak 11. veljače u 19 sati u galeriji Velvet, u Zagrebu.

O romanu ‘Stanje sumrak’a i trilogiji ‘Tabu govorit’ će Sibila Petlevski, Jadranka Pintarić, Tomislav Brlek i Seid Serdarević.

Sibila Petlevski‘Stanje sumraka’ jedan je od onih romana koji pred čitatelja postavljaju najveći izazov jer tjera da razmislimo o sebi i svojim bližnjima, o stanju svijeta u kojem živimo, o vremenu koje je stalno sumračno i u kojem nema majstora koji će upaliti luč, već mrak treba osvijetliti svatko sam za sebe.

Upoznajte svoju tamnu stranu, suočite se s tabuima suvremenog svijeta – pročitajte trilogiju ‘Tabu’ jedne od najzanimljivijih i najintrigantnijih suvremenih hrvatskih spisateljica Sibile Petlevski. Otkrijte nevjerojatnu sudbinu zaboravljenog pisca, pravnika i psihoanalitičara iz naših krajeva Viktora Tauska.

Prvi dio trilogije roman ‘Vrijeme laži’, koji u dobroj špijunskoj priči donosi sudbinu cijelog stoljeća, osvojio je nagradu T-portala. Njegov nastavak ‘Bilo nam je tako lijepo!’ sjajna je rekonstrukcija epohe fin de sieclea koja se čita kao iznimno zanimljivo i napeto štivo. ‘Stanje sumraka’, nedavno objavljen završni dio trilogije, povezuje sudbine likova iz dva prethodna romana, završava priču o Viktoru Tausku i o tabuima, a nama prepušta da zaključimo jesmo li i mi među onima kojima je trilogija posvećena, među ‘hrabrima, koji ne pristaju živjeti u vremenu laži’.

Fraktura

Pročitajte još: Velika imena na FSK-u ,

Tagged: , , , , , , , , , , , ,