Stihovnica Siska na Jutru poezije

Pjesmom prosinca na natječaju udruge FRiKK proglašena je na Jutru poezije pjesma Željka Buklijaša ‘Sofija’. Na natječaj se prijavilo nekoliko desetaka autora, među kojima su bili članovi Jutra poezije i novi članovi udruge FRiKK.Sve prijavljene pjesme objavljivane su tijekom prosinca na facebook stranici udruge FRiKK. Pobjedničku pjesmu izabrao je respektabilni žiri koji su činili Diana Burazer, ugledna i višestruko nagrađivana pjesnikinja; Božica Brkan, pjesnikinja, književnica, novinarka i urednica te Robert Roklicer, svestrani pjesnik, glumac i dramaturg, spiritus movens Jutra poezije i drugih akcija u organizaciji udruge FRiKK. Članovi žirija složili su se da je pobjednička pjesma izabrana u vrlo jakoj konkurenciji pjesama pristiglih na prvi natječaj u organizaciji udruge FRiKK.

U povodu proglašenja Pjesme prosinca i dodjele nagrade, Božica Brkan na svom je blogu napisala članak o tome zašto se treba prijavljivati na natječaje i što se na njima može očekivati. Članak Božice Brkan s nagrađenom pjesmom Sofija je na ovom linku.

Na prvom Jutru poezije u veljači, u subotu, 3. veljače, Jutro poezije u organizaciji udruge FRiKK predstavlja knjigu ‘Stihovnica Siska, the best of’, zbirku stihova i autora okupljenih oko istoimene pjesničke tribine koja u Sisku djeluje u okviru Matice hrvatske. Knjigu ‘Stihovnica Siska’ na Jutru poezije predstavit će Siniša Matasović s grupom sisačkih autora. Jutro poezije tradicionalno počinje u 12 sati, u zagrebačkoj gostionici Pod starim krovovima, u Basaričekovoj 9, poznatoj pod nazivom Kod Šnidaršića.

S. P. M.


Tagged: , , , , , , , ,