Susret likovnih škola u Salonu Kršnjavi

2. susret škola koje obrazuju kadrove u likovnoj umjetnosti i dizajnu, Pula, Rijeka, Split i Zagreb.Izložba i susret kojima se potiče dijalog i suradnja među školama koje obrazuju kadrove u likovnoj umjetnosti i dizajnu održat će se u Zagrebu, u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi.

Prvi susret pokrenut je u Rijeci prije dvije godine, u Školi za primijenjenu umjetnost. Cilj je ovog susreta osnaživanje i međusobno povezivanje škola u ovom umjetničkom području, razmjena iskustava i planiranja dugoročnih suradničkih aktivnosti te sagledavanje pitanja praksi obrazovanja ovih škola u budućnosti. Osim domaćina ŠPUD-a u susretu i izložbi sudjeluju Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Škola likovnih umjetnosti Split.

Svečano otvorenje izlože i doček gostiju iz Pule, Rijeke i Splita bit će 2. ožujka u 13.30 sati u ISO – Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u ŠPUD-u. Izložba Škole u Salonu predstavlja recentne učeničke radove škola sudionika, a može se posjetiti od 28. veljače do 9. ožujka u radnom vremenu ISO-a.

I. B.

Tagged: , , , , , , ,