Svečano zatvoren Vremenski trezor

U prostorima Gradske štedionice na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu službeno je zatvoren Vremenski trezor, odnosno vremenska kapsula u koju su od travnja ove godine građani i poslovni subjekti stavljali svoje predmete.1-Vremenski trezor-zatvaranjeFranjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke, tom je prilikom uključio sat koji će odbrojavati 100 godina kada će se kapsula ponovno otvoriti te će predmeti iz nje poslati dostupni javnosti.

‘Kroz proteklo stoljeće smo se dokazali kao pouzdani i sigurni partneri u čuvanju financijske imovine naših klijenata, ulaganju u inicijative, inovativne projekte i poslove koji stvaraju kvalitetu naših života. Vrata Vremenskog trezora zatvaramo uvjereni da klijentima u dobrim i u manje dobrim vremenima znamo i možemo ponuditi ono što im je najpotrebnije. Kako prije 100 godina, tako i danas, sutra i za sljedećih 100 godina. Sigurnost i održivost ono su što će klijenti i društvo uz Zagrebačku banku imati i u budućnosti. Koristim ovu priliku još jedanput zahvaliti se svim građanima i klijentima koji su nam ukazali povjerenje i spremili svoje uspomene u naš Vremenski trezor. Možete biti sigurni da ćemo ih dobro čuvati još jedno stoljeće’, rekao je Luković.

2-Vremenski trezorU Vremenski trezor pohranjeno je više od 6.000 predmeta – najveći broj pohranjenih stvari su fotografije koje obilježavaju važne životne trenutke (obiteljska druženja, vjenčanja, rođenja, rođendani, kućni ljubimci, putovanja i slično).

P. R. / Foto: Rene Karaman

Tagged: , , , , , , , ,