Tisuću prskalica na otvaranju 18. Motovun Film Festivala

U prepunom Kinu Trg otvoreno je punoljetno izdanje Motovun Film Festivala.
18. Motovun -otvorenjeNa samom početku okupljene su pozdravili načelnik Motovuna Tomislav Pahović i istarski župan Valter Flego. Direktor Motovun Film Festivala Igor Mirković zatim je predstavio dječaka Tita Emanuela, kojeg su roditelji, poznati domaći glumci, začeli na prvom festivalskom izdanju. Tit, ujedno i glavni lik festivalske špice pod nazivom Gdje ste bili ’99, začet je u sobi 107 motovunskog hotela Kaštel, u kojoj je iste godine odsjeo i legendarni redatelj Dušan Makavejev.

U čast prvoj motovunskoj bebi i svima koji znaju gdje su bili ’99 Mirković je pozvao publiku da istovremeno zapale slavljeničke prskalice. Umjetnički direktor festivala Mike Downey potom je pozvao dvojicu ‘apostola’ iz belgijskog filma ‘Najnoviji zavjet’, glumce Didiera de Necka i Marca Lorenzinija, da najave film, a potom je i službeno počela filmska groznica na brdu dobrih filmova.

Proslava punoljetnosti nastavila se i nakon otvorenja projekcijama u kinima Trg i Billy, a za najbolju rođendansku zabavu na Terasi Iza Hotela pobrinuo se srpski bend Repetitor.

S. P. / Foto: Julien Duval


Najnoviji zavjet
Najnoviji zavjet otvara 18. Motovun Film Festival
Tagged: , , , , , , , , , , , ,