Tomica Šćavina: S one strane pisanja

Spisateljica i psihologinja Tomica Šćavina predstavila je novu psihološko-kreativnu radionicu ‘S one strane pisanja’, koju će od 28. svibnja voditi u Centru za kreativno pisanje.
Sanja Vučković,Tomica Šćavina i Jelena Zlatar (Bookmark)U sklopu književne tribine ‘Čitamo svi, možeš i ti’, koja se utorkom održava u zagrebačkom Supercafféu, spisateljica Tomica Šćavina predstavila je novu radionicu ‘S one strane pisanja’. Kako je po struci psihologinja, a pisanjem se bavi još od osnovne škole, večer je protekla u razgovoru o književnosti ali i važnosti osobnog razvoja te o mogućnosti da upoznamo sebe kroz različite forme pisanja.

Kao autorica dvaju uspješnih romana, ‘Brod za Lajku’ i ‘Povratak genija’, Tomica je s budućim polaznicima radionice podijelila vlastito iskustvo pisanja i emocija koje uvijek negdje skrivene čuče u nama i čekaju priliku kada ćemo ih izvući na površinu. No pisanje doživljava, kako sama kaže, isključivo kao ispunjenje i zadovoljstvo a nikad kao svojevrsnu terapiju.

Sudionici tribine ‘Čitamo svi, možeš i ti’ štošta su doznali i o kreativnim blokadama koje se uglavnom događaju svima koji aktivno pišu, kao i o važnosti unutarnjeg kritičara s kojim se, prije ili kasnije, treba suočiti. O ovim temama, ali i o tome na koji način možemo osloboditi svoj spisateljski glas ili kako pisati o intimnim iskustvima bez straha što će o nama misliti drugi, možete doznati na radionici ‘S one strane pisanja’ s kojom Tomica Šćavina započinje 28. svibnja u Centru za kreativno pisanje (CeKaPe) u Zagrebu.

Radionice će se održavati srijedom i subotom, a svim polaznicima pružaju mogućnost da kroz ciljane vježbe pisanja i konkretne psihološke savjete upoznaju vlastitu kreativnost iz jedne posve nove perspektive.

Renata Cisar

Foto: Damir Vujnovac

Pročitajte još: Tomica Šćavina na tribini Čitamo svi, možeš i ti

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,