Tribina ‘Čitaj mi’ sa spisateljicom Jelenom Zlatar

Na CeKaPe-ovoj književnoj tribini, održanoj u zagrebačkom Express Baru, Jelena Zlatar čitala je ulomke iz svoje zbirke priča ‘Odjavna karta’ i romana ‘Slijepa točka’ koji izlazi 1. travnja.
Jelena Zlatar i Sanja BakovićTribina ‘Čitaj mi’, koju dvaput mjesečno organizira Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) iz Zagreba, pruža priliku mladim pjesnicima i piscima da predstave svoje radove. Neki od tih radova nastaju na radionicama poezije, kratke priče ili romana, a čitanja sadašnjih i budućih polaznika popraćena su zanimljivim razgovorima o pisanju.

Tako je i ove večeri moderatorica Sanja Baković sa spisateljicom i znanstvenicom Jelenom Zlatar vodila razgovor o procesu pisanja i motivaciji te utjecaju radionica na kreativno stvaranje teksta i što one zapravo znače mladim autorima. Bilo je riječi i o intimnosti kao temi, a koju Jelena obrađuje u svojoj zbirci priča ‘Odjavna karta’ (CeKaPe, 2014.).

Posjetitelji tribine imali su prilike čuti i nekoliko ulomaka iz njezinog prvog romana ‘Slijepa točka’, koji će 1. travnja biti objavljen u izdanju CeKaPe-a, a uređuje ga Nebojša Lujanović. Jelena je nagrađivana autorica kratkih priča i autorica znanstvene knjige ‘Urbane transformacije suvremenog Zagreba: ‘Sociološka analiza’ (Plejada i Institut za društvena istraživanja, 2013.). Trenutačno priprema i drugu zbirku kratkih priča pod naslovom ‘Ticala’.

R. C. / Foto: Tomislav Gamberožić


Pročitajte još: Čitaj mi: Jelena Zlatar


 

Tagged: , , , , , , , , ,