Vesela povorka Ansambla Lado

Čuvari hrvatskog nacionalnog blaga, Ansambl Lado iznenadio je brojne prolaznike koji su se zatekli u centru Zagreba. Nesvakidašnja vesela povorka prošetala je centrom grada u pratnji djevojaka u narodnim nošnjama koje ističu djelić hrvatske povijesti. Iako ih rijetko možemo vidjeti izvan pozornice, Lado je šetnjom i druženjem s građanima promovirao svoj do sada najveći nastup koji pripremaju 3. lipnja u Areni Zagreb.Nakon šetnje glavnim zagrebačkim trgom te ulicama u centru grada, Lado je na Cvjetnom trgu na opće oduševljenje prolaznika izveo treći stavak ‘Ladarki’ Emila Cossetta. Brojni su građani ovaj rijetki trenutak, kojim se slavila hrvatska kultura, zabilježili snimkama, a Lado je sve pozvao na spektakl za koji se priprema već mjesecima.

‘Iznimno smo ponosni da po prvi puta možemo najaviti jedini nacionalni profesionalni folklorni ansambl u najvećoj dvorani u državi. Bit će to prilika vidjeti Lado u novom produkcijskom ruhu, posebno pripremljenim za ovu priliku. Korak je to u jačanju vidljivosti Lada i njegovu dodatnom pozicioniranju na tržištu kulture, ali i
intenzivnijem predstavljanju hrvatske tradicijske kulture kao važne sastavnice našeg nacionalnog identiteta’, izjavio je ravnatelj Ansambla Lado, Krešimir Dabo.

Do sada najveći hrvatski koncert predstavnika najljepše hrvatske glazbene i plesne tradicije pod imenom ‘Čuvajmo naše blago’ očekuje nas 3. lipnja u 20 sati. Posjetitelji će po prvi puta u Zagrebu imati prilike uživati u najmodernijoj glazbeno scenskoj čaroliji ikad viđenoj kad je ansambl Lado u pitanju. Lado će na do sada najvećoj hrvatskoj pozornici kulture predstaviti potpuno novi cjelovečernji program ‘Ispod duba stoljetnoga’.

Ulaznice za nastup ansambla Lado u Areni Zagreb koji se održava 3. lipnja u 20 sati u suradnji s partnerima – tvrtkom Pevec, mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr i Eventim.hr po cijeni od 320, 230, 140, 130 i 100 kuna. Učenici, studenti, umirovljenici i članovi KUD-ova uz predočenje svog statusa ostvaruju pravo na cijenu ulaznice već po 80 kn.

S. C. / Foto: Petra Slobodnjak / Video: Suzana Arslani


Parovi u Ansamblu Lado koji su otkrili ljubav


Ansambl Lado: Probe pred nastup u Areni Zagreb


Ansambl Lado u Areni Zagreb


Tagged: , , , , , , , , , , ,