Vinart: Dobitnici vinskog Oscara su…

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održana je druga Vinartova dodjela nagrada za najbolja godišnja postignuća na hrvatskoj vinskoj sceni.Kako na jednom mjestu okupiti vrhunske stručnjake iz različitih grana vinarstva najbolje znaju u zagrebačkoj tvrtki Vinart, koja je drugu godinu zaredom organizirala dodjelu Vinartovih godišnjih postignuća. Pred 250 uglednih gostiju iz svijeta medija, poduzetništva i vinarstva, vinski Oscari uručeni su onima koji su u protekloj godini i ranije obilježili domaću scenu.

‘Izuzetno smo ponosni što je dodjela nagrada najboljim vinarima i vinarijama uspješno zaživjela i dokazala da u Hrvatskoj postojano raste i razvija se ne samo interes za vrhunska vina, nego i cjelokupna vinska scena. Stoga od srca čestitam dobitnicima te se nadam da nas sve očekuje još mnogo uspješnih godina. Ovim bih putem zahvalio i sponzorima mineralnoj vodi Römerquelle i Lidlu za cjelokupni doprinos našem događanju’, izjavio je Saša Špiranec, osnivač nagrade (na fotografiji s najbližim suradnicama).

Glavne nagrade osvojili su Vlado Krauthaker kao Römerquelle Osoba godine i Vinarija Miloš kao Römerquelle Vinarija godine, dok su Lidl regionalnim vinarijama godine proglašene vinarije Šember, Krauthaker, Fakin i Miloš. Priznanja za Trgovce godine otišla su u Roto dinamic, vinoteku Bornstein i Vino.hr.

Na dodjeli koju je vodio glumac Vedran Mlikota uručene su i nagrade za životno djelo pojedincima koji su svojim djelovanjem zadužili hrvatsko vinarstvo te nagrada udruge Women on Wine za vino godine vinariji Bibich.

M. R. / Foto: John Pavlish


Tagged: , , , , , , , , , , ,