Visoka modna napetost Filipa Šovagovića

Film ‘Visoka modna napetost’ redatelja Filipa Šovagovića u Cineplexx kina dolazi u četvrtak, 28. studenog, a dio publike već ga je imao prilike vidjeti na festivalu u Puli.Visoka modna napetostGlavne uloge ostvarili su Bojan Navojec, Goran Navojec, Marija Škaričić, Mijo Jurišić, Leon Lučev…, a posebna je zanimljivost da se u jednoj od sporednih uloga pojavljuje bivši predsjednik Stipe Mesić.

U ambijentu zabačenog jadranskog otoka, jednu obitelj polako rastače prestanak komunikacije. Pero (Goran Navojec), načelnik otočnog mjestašca Bura, jedini je član obitelji koji, više-manje, nema problema s komunikacijom. Obuzet je političkom misijom da njegovo selo dobije status mjesta i istovremeno rastrgan između problematične braće Čobija i Bubija (Bojan Navojec i Mijo Jurišić), bolesne majke (Ingeborg Appelt), ljubavnih jada (Marija Škaričić, Bojana Petrović) te obećavajućeg dolaska slavnog talijanskog kreatora (Petar Mišo Mihočević). Načelnik Pero ne može izdržati toliki pritisak, pa se njegov san o boljoj budućnosti pretvara u noćnu moru…

Ova komedija katastrofe na rubu je eksperimenta u gotovo svim segmentima filmskog stvaranja: od načina izlaganja radnje do glumačke podjele u kojoj brojne naturščike predvodi Stipe Mesić. ‘Visoka modna napetost’ poziv je da dobro razmislite prije nego što s nekim prestanete razgovarati. Pogotovo na dalmatinskom otočiću.

Cineplexx

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,