Zagreb Classic: Operni spektakl HNK-a

U srijedu, 3. srpnja (21 sat) Orkestar i zbor Opere HNK-a u Zagrebu pod vodstvom maestra Marcella Mottadellija predstavlja program ‘Opera HNK: Jučer, danas, sutra’.Na programu je atraktivni izbor opernih brojeva koji ne smijete propustiti, a na pozornici festivala Zagreb Classic nastupa prava operna reprezentacija: Ljubomir Puškarić, Tomislav Mužek, Sofia Ameli Gojić, Ivana Lazar, Valentina Fijačko Kobić, Stjepan Franetović, Siniša Štork, Diana Hilje i Ivo Gamulin.

Dan kasnije, u četvrtak, 4. srpnja (20 sati) festival Zagreb Classic otvara pozornicu mladim glazbenicima okupljenima u dva orkestra udruge SO DO – El Sistema Hrvatska. Projekt El Sistema pokrenut je u Venezueli kao socijalni projekt koji okuplja djecu kroz glazbu, a u Hrvatskoj danas djeluju dva takva orkestra – u Zagrebu i u Istri.

Mediji su s velikim zanimanjem popratili njihov nedavni flash mob nastup u Zračnoj luci Franjo Tuđman, a na Trgu kralja Tomislava očekuje se više od 80 mladih glazbenika iz Zagreba i iz Istre, ujedinjenih u zajedničkom orkestru.

B. Š.
Tagged: , , , , , , , ,