Završile Medvedgradske glazbene večeri 2015

Nakon tri prekrasne večeri provedene u arhaičnom ambijentu Medvedgrada, došlo je vrijeme da se, za ovu godinu, oprostimo od Medvedgradskih glazbenih večeri.Rundek Cargo Trio-MedvedgradToliko dobrih izvođača na jednome mjestu i posebnost lokacije, dokaz su kako Zagreb i ljeti može parirati većim turističkim destinacijama. Ove godine sva tri koncerta u potpunosti su rasprodana, a na ulazu se tražila karta više.

Prvu večer na glavnoj pozornici nastupila je grupa Pavel, koja je dvosatni koncert otvorila prigodnom pjesmom ‘Čaroban’. Nakon toga uslijedio je još jedan singl ‘Autentično osrednji’ s aktualnog albuma ‘I mi smo došli na red’. Večer je dodatno bila obogaćena programom Akustika na vrhu kule, u suradnji s akustičnim serijalom Muzika.hr – Akustika, koji je predstavio dvije mlade kantautorice. Ivana Lulić i Gordana Marković predstavile su ukupno devet svojih pjesama koje su bile izvrsna uvertira u glazbeni spektakl koji je pripremio Pavel.

Sljedeći dan, u petak 17. srpnja, na medvedgradsku pozornicu uspela se grupa Detour. Puna dva sata, svirali su za svoju publiku, krenuvši s nešto sporijim ritmovima na početku i pojačavajući ih na kraju koncerta. Na početku je izgledalo kao da će to biti jedan od onih sjedećih koncerta, no po završetku zadnje pjesme u publici nije bilo osobe koja nije stajala na nogama vraćajući ih gromoglasnim pljeskom na bis. Na osebujnom glazbenom repertoaru našle su se pjesme poput ‘Snijeg’, ‘Daleko’, ‘Srce veliko’, ‘Tvoje lice se promijenilo’ te na bisu izveden ‘Mjesec’. Brojne posjetitelje Medvedgrada, taj je dan zagrijala i kantautorica Dina Rizvić u pratnji saksofonista Olivera Ereša. Dina Rizvić se prije četiri godine javila debi albumom ‘Bez poraza’, s kojeg je izvela nekoliko pjesama od kojih se istaknula ‘Zašto baš danas’.

Šlag na kraju ili grand finale bio je Rundek Cargo Trio, koji su u subotu, svojim nastupom zaokružili ovo trodnevno glazbeno putovanje. Osim s pjesmama s novog albuma ‘Mostovi’, koji su prije mjesec dana predstavili u rasprodanoj Tvornici kulture, Rundek Cargo Trio publiku je počastio i starijim pjesmama iz bogate karijere Darka Rundeka. ‘Ruke’, ‘Bi Mogo Da Mogu’, ‘Sanjala si da si sretna’, ‘Apokalipso’, samo su neke od vječnih hitova kojima su zapalili Medvedgrad. Pjesme s novog albuma poput ‘Indijska’, ‘Ima ih’,  ‘Don Juan’, publika je pjevala od prve do zadnje riječi. Prije početka koncerta, s medvedgradske kule, odzvanjao je poseban glas pjevačice Nikol iz grupe NLV.

M. R. / Foto: Vedran Metelko


Tamara Obrovac-Medvedgrad
Završile Medvedgradske glazbene večeri

Tagged: , , , , , , , , , ,