11. izdanje vinskog festivala Pink Day

U zagrebačkoj Laubi održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 11. Pink Day festival koji će se održati u Laubi u subotu, 20. travnja od 11 do 20 sati.

Bit će prisutno više od 150 etiketa rosé vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske… kao i izlagači maslinovih ulja na Green in Pink te izlagači na mini festivalu Pink Mixology gdje će posjetitelji moći kušati ružičaste koktele.

Direktorica i osnivačica Pink Day Zagreb festivala Sanja Muzaferija u predstavljanju programa istaknula je da je ovogodišnja zemlja partner festivala Mađarska te se prisutnima obratio Thuróczy Zoltán, kulturni ataše u Hrvatskoj Mađarskog kulturnog centra – Instituta Liszt, a uz njega okupljenima se u ime Hrvatske turističke zajednice obratila Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda.

Nakon službenog dijela konferencije u partnerstvu s vinarijom Kutjevo prezentirani su vrhunski Rosé 2023. i Rosé Premium 2023., a na samom početku prisutni su kušali Kutjevo rosé pjenušac koji je sve oduševio. Uzvanici su uživali i u ukusnim slanim i slatkim zalogajima za koje se pobrinula slastičarnica Amelie.

Jedini hrvatski festival ružičastih vina Pink Day Zagreb pripremio je i ovoga puta bogat i raznolik program s čak osam radionica i masterclassova.

Program festivala će se održavati i u tjednu prije festivala 16. i 17. travnja. Masterclass ‘Roséi novog svijeta’ zakazani su za 16. travnja u Bornstein wine baru, a 17. travnja slijedi nekoliko izvrsnih radionica u Mađarskom kulturnom centru – Institut Liszt na Europskom trgu: Masterclass ‘Mađarski roséi’, radionica ‘Elegancija roséa: vina Belje i slastice u društvu Roberta Hromalića’ i radionica ‘Sve o jednoj čaši’.

Tijekom festivala 20. travnja u Laubi će se održati nekoliko radionica: radionica ‘Maslinova ulja’, zatim masterclass ‘All About Rosé: Katherine Cole’, koji će održati posebna gošća Katherine Cole iz SAD, a svojom knjigom ‘Rosé All Day’ je pokrenula svojevrsnu svjetsku ‘ružičastu vinsku revoluciju’. Radionica ‘Pink mixology’ bavi se pink koktelima, a u tu je i zanimljiv Okrugli stol ’10 godina vrhunskog maslinarstva u Hrvatskoj’, koji moderira Morana Zibar. Službena voda festivala Römerquelle pripremit će udoban lounge u kojem će se posjetitelji moći odmoriti i osvježiti uz njihovu vodu.

Pink Day Zagreb festival će i ove godine nagraditi najljepša izlagačka mjesta, pa će Lauba tijekom festivala opet biti okupana rosé detaljima, cvijećem, balonima i ukrasima… Za nagrade najkreativnijim izlagačima pobrinuli su se partneri festivala: pink gradski bicikl, izlet u jednu divnu vinariju, Riedel čaše i IKEA paket s posebno izabranim roza artiklima.

S obzirom da se festival održava u Laubi – kući za ljude i umjetnost, gosti tijekom festivala bit će kolekcionart.com digitalna platforma na kojoj se zaljubljenici u umjetnost u bilo kojem trenutku, bilo gdje se nalazili, mogu upoznati s mnogo mladih hrvatskih umjetnika i u nekoliko koraka kupiti njihova umjetnička djela koja im se zatim dostavljaju na kućnu adresu. Kolekcionart ima i galeriju u Zagrebu, a priprema zanimljivu mini izložbu za subotu i Pink Day festival.

Više informacija o radionicama i prijave na [email protected], a sve o rasporedu festivala, izlagačima i partnerima na društvenim mrežama Pink Day – IG i FB kao i na stranici www.pinkdayzagreb.com

Z. B. / Foto: Rene Karaman


Tagged: , , , , , , , , ,