11. Vino.com opet diže letvicu

Jedanaesti zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva Vino.com održat će se 25. i 26. studenoga (od 11 do 18 sati) u zagrebačkom hotelu Esplanade.vinocomFestival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.

Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2, okupit će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika.

Festival kao i svake godine ima humanitarnu značajku u suradnju sa udrugom Renato, a to je prikupljanje donacija za UZV preglede srca uz Kuhare bez granica. Radionice su podignute na najvišu razinu i u njih su uključene najpoznatije francuske vinarije kao što su Domaine de la Romanée Conti iz Burgundije i Chateau Margaux iz Bordeauxa.

Opširnije na www.vino.com.hr

I. D.


Bijeli grozd 2015 - dodjela priznanja
Dodjela nagrada Bijeli grozd 2015
Tagged: , , , , , , , , , ,