35. Wine ViP Event oduševio Rijeku i Kvarner

Wine ViP Event je u svom gradu Rijeci 28. veljače uspješno održao osmo izdanje i čak svoj 35. ViP event po redu.

Nakon evenata u Splitu i Zadru, okupio je brojne ugledne stručnjake i eno-gastro znalce iz Hrvatske i regije. Domaćin događaja je tradicionalno bio Grand Hotel Bonavia, uz idejnog začetnika i glavnog organizatora Dantesa Begića i njegove agencije Ricerca Mercato.

Ova autentična i po mnogočemu jedinstvena priča, njeguje tradiciju održavanja niz godina u kontinuitetu s misijom okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika usko vezanih za ugostiteljstvo i turizam. Wine Vip Event održava se u pet gradova diljem Hrvatske s ciljem podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma. Nezaobilazan je događaj za sve koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj, učiti od vrhunskih stručnjaka, te razmijeniti iskustva s drugim kolegama i ostvariti kontakte s potencijalnim klijentima.

Posebnost događaja je da se gostima omogućuje besplatan ulaz, brojne edukacije, predavanja i stručne radionice, po čemu je Wine Vip Event prepoznat od strane profesionalaca, a tražilo se i mjesto više.

Edukativni dio programa otvoren je panelom o kvaliteti enogastronomije Kvarnera i Hrvatske na kojem su gostovali direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, ugledni kvarnerski ugostitelj i vlasnik poznatog restorana Rivica Dražen Lesica, direktorica Gastronauta Karin Mimica, te predstavnik TZ grada Rijeke Marko Mikašinović.

U nastavku je mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić govorila o važnosti podizanja izvrsnosti usluge i gostoljubivosti kao ključu budućnosti ugostiteljstva i turizma, dok je savjetnica i edukatorica za odnose s klijentima, Svjetlana Ranek Franjul istaknula moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, koja je više od (same) usluge. Sve što treba znati o najkvalitetnijim čašama Zwiesel, pojasnila je Iva Šetina Voditeljica ključnih kupaca u Alexander Commerceu.

Posebno se istaknula radionica najboljeg hrvatskog sommeliera za 2023. godinu Kristijana Harjača, koji je podučio kako degustirati vino kao profesionalac, dok je pod vodstvom Manuele Plohl. Prof., MA WSET certificirane edukatorice održana degustacijska radionica ‘3 vina – 1 regija: vinska revolucija sjeverne Dalmacije’. O crnim vinima s položaja Contarini (Pinot crni i Petit Verdot), govorio je Antonio Degrassi iz istarske vinarije Degrassi.

S fokusom na male proizvođače s ciljem promocije lokalne enogastronomije, nastupili su probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije, uz proizvođače iz mikrolokacije destinacije održavanja eventa. Tako su u Rijeci, među mnogima, svoju ponudu predstavili Plovanić vina, Vinska kuća Pavlomir, PZ Vrbnik, destilerija Suza T.B., pivovara Morčić, Buretić Bregi suhomesnate delicije, destilerija Krulčić, slastice i likeri Bakine čarolije, Veleučilište PAR, Červar i Rheos maslinova ulja…

Partneri projekta su Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Alexander Commerce, RB Auto Renault i Grand Hotel Bonavia, konoba Ribica, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Izniman obol ovoj lijepoj eno-gastro priči, dala je humanitarna nota, a sva će prikupljena sredstva biti donirana za podršku i pomoć radu Lige protiv raka Primorsko-goranske županije.

Turneja Wine Vip Eventa se nastavlja u Istri gdje će 6. ožujka godine u Valamar Diamant hotelu biti održano iduće izdanje ove jedinstvene manifestacije.

P. R. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , ,