Split i Zadar izvrsni domaćini Wine ViP Eventa

Osmi put po redu Wine ViP Event održan je 21. veljače u hotelu Amphora u Splitu i 22. veljače u hotelu Amare u Zadru.

Ta dva fantastična Wine ViP Eventa pokazala su vrlo veliku humanost svih sudionika. Prvi su svoju humanost pokazali hoteli domaćini u Splitu hotel Amphora, a u Zadru hotel Amare, zatim AlexanderCommerce tvrtka koja je osigurala vrhunske vinske čaše Schott Zwiesel za prikupljanje donacija, zatim PIK Vrbovec, Dukat President Hrvatska, restorani Šug, Zrno Soli, Evala, chefovi i mastechefovi, svi partneri – izlagači, govornici, svi gosti i uzvanici koji su svojom donacijom pomogli u realizaciji ove lijepe i humane priče.

U Splitu je za Sanus – Udrugu roditelja djece oboljele i liječene od karcinoma na humanitarnoj večeri i na Wine ViP Eventu prikupljeno 3.924,58 eura, a u Zadru za Ligu protiv raka Zadar prikupljeno je samo na eventu 1.731,47 eura.

Oba događaja bila su odlično posjećena i ostavila su lijep dojam. Atmosfera je kao i uvijek bila pozitivna i vesela i s vrlo velikom emocijom svih prisutnih koji su prepoznali važnost ove humane note koju je organizator Dantes pokrenuo sa svojim timom.

Bogat program događanja u Splitu započeo je panelom o kvaliteti enogastronomije Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske na kojem su gostovali direktorica TZG Splita Alijana Vukšić, pročelnica za turizam Matea Dorčić, zamjenik direktorice TZ SDŽ Joško Stella, ugostiteljski znalac i vlasnik restorana Zrno Soli iz Splita Ivica Vrdoljak, te poseban gost – sommelierski prvak Austrije, Suvad Zlatić Suwi uz moderiranje novinarke Sandre Barčot.

A u Zadru niz edukacija je otvoren degustacijskom radionicom ‘4 vina – 1 regija: vinska revolucija sjeverne Dalmacije’ pod vodstvom Manuele Plohl. Prof., MA WSET certificirane edukatorice, a predstavljena su vina Mas-vin, Kervin, Bora vina te Vina i likeri Fiolić.

Osim navedenih radionica, bile su tu i druge radionice vezano uz važnost podizanja izvrsnosti usluge, mentorice i stručnjakinje za gostoljubivost Sanje Krmpotić pod nazivom ‘Gostoljubivost – ključ budućnosti ugostiteljstva i turizma’ te savjetnice i edukatorice za customer service, Svjetlane Ranek Franjul o moći emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Od voditeljice ključnih kupaca u Alexander Commercu, Ive Šetine, sudionici su imali priliku doznati sve što trebaju o najkvalitetnijim čašama, dok su Franckov barista Tomislav Mraović i Zoran Trkulja demonstrirali su alternativne metode pripreme kave.

O Degrassi vinima u Splitu je govorio Moreno Degrassi, a u Zadru Antonio Degrassi, no poseban bonus cijelom programu bila je radionica o Sake-u – japanskom eliksiru života, pod vodstvom austrijskog sommelierskog prvaka Suvada Zlatića Suwija.

Program je zaključen druženjem s brojnim izlagačima, kao i uživanjem u pravom enogastronomskom događaju uz brojne degustacije i prezentacije raznih lokalnih ali i regionalnih proizvođača, a sve to uz klape i fantastičnu atmosferu.

Eventi su održani pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, a uspješnoj realizaciji pridonio je i niz partnera: Hrvatska turistička zajednica, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica grada Splita, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Zadarska županija, Grad Zadar i TZG Zadra, Obrtnička komnora Zadarske županije, Alexandercommmerce, PIK Vrbovec, Dukat Hrvatska, RB Auto, hotel Amphora i hotel Amare te Auto Hrvatska Renault.

Idući tjedan se team Wine Vip Eventa seli na Kvarner gdje će 28. veljače u Rijeci u Grand hotelu Bonavia biti održano riječko izdanje ove jedinstvene manifestacije.

D.B. / Foto: Zoran Cindrić, Promo


Split i Zadar domaćini Wine ViP Eventa


Tagged: , , , , , , , , ,