Split i Zadar domaćini Wine ViP Eventa

Osmi put po redu Wine ViP Event započet će svoju „turneju” iz Splita 21. veljače, a odmah idući dan održat će se u Zadru. Organizator vjeruje da će se ponoviti prošlogodišnja fantastična atmosfera i vrlo velik odaziv.

U Splitu će prvi ovogodišnji a trideset i treći dosadašnji događaj biti organiziran ponovno u hotelu Amphora na Žnjanu u srijedu, 21. veljače, a u Zadru će biti domaćin hotel Amare u središtu Zadra u četvrtak, 22.veljače. Program događaja započinje od 14 i traje do 21 sat. Wine ViP Event jedinstven je događaj namijenjen poboljšavanju i unaprijeđivanju kvalitete ponude i usluge u hrvatskom ugostiteljstvu i turizmu, a namijenjen je svim osobama iz područja turizma, ugostiteljstva i srodnih djelatnosti. Kako bi ostvarili svoj cilj, organizatori su pomno izabrali programe radionica.

Program je raznovrstan te će stoga gosti moći pronaći nešto što će im biti zanimljivo i korisno. Edukacijski dio radionica u Splitu otvorit će se panelom – Kvaliteta enogastronomije Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske gdje će gostovati direktorica TZG Splita Alijana Vukšić, pročelnica za turizam Matea Dorčić, zamjenik direktorice TZ SDŽ Joško Stella, zatim vrhunski ugostiteljski znalac i vlasnik restorana Zrno Soli iz Splita Ivica Vrdoljak i poseban gost, jedan od najboljih europskih i svjetskih sommeliera iz Austrije Suwi Zlatić. Panel će voditi novinarka za temu enogastronomije Sandra Barčot.

Nakon panela, uslijediti će ostale razne radionice a u kojima će gosti zaista moći uživati. Jedna od radionica koju treba istaknuti a koja je prvi put u Splitu i Zadru je o SAKE-u, a koju će voditi sommelierski prvak Austrije Suwi Zlatić. Za ovu radionicu potrebno je unaprijed napraviti prijavu i uplatiti kotizaciju koja iznosi 50 eura na webu: http://suwine.at/lp/sake-trening-hrvatska/ ili na e-mail: [email protected]

Uz ovu radionicu, tu su i brojne druge na kojima je besplatan ulaz bez unaprijed obveznih prijava, a broj osoba je ograničen. Više informacija o radionicama, kompletnom programu i predavačima možete pronaći na web stranici dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine ViP Eventa. Uz edukativni program, gosti će moći uživati u brojnim domaćim i regionalnim izlagačima koji će se doći predstaviti sa svojim najboljim i najkvalitetnijim proizvodima.

Ova dva eventa imaju veliku potporu županija Splitsko-dalmatinske i Zadarske, Grada Zadra, Turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Grada Zadra, zatim Obrtničke komore Zadarske županije, Hrvatske turističke zajednice kao i nekoliko dalmatinskih gradova i općina, dok su pokrovitelji projekta Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Dodajmo kako i ove godine Wine ViP Event ima i humanitarnu notu te će se umjesto kotizacije primati donacije od 5 ili više eura za čašu, u Splitu za Udrugu roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti Sanus Split, a u Zadru za Ligu protiv raka Zadar. Ono što čini tu humanu akciju posebnom je to da svaki gost će prilikom odlaska od organizatora dobiti malu vrećicu kako bi mogao staviti tu čašu u nju i ponijeti je sa sobom kao uspomenu. U realizaciji te posebne ideje i nabavki kvalitetnih Schott Zwiesel vinskih čaša organizatoru Dantesu pomogla je tvrtka Alexsander Commerce iz Zagreba. Prijave za sve aktere HoReCa sektora (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine) za sudjelovanje na konferenciji primaju se isključivo na [email protected]

Dodajmo da će dan prije samoga eventa u Splitu u utorak, 20. veljače, organizator Dantes sa svojim timom i s timom ljudi velikog srca u hotelu Amphora, koji je domaćin i najveći partner ove lijepe priče, organizirati donacijsku večeru za prikupljanje donacija za Udrugu roditeja djece oboljele i liječene od karcinoma Sanus iz Splita. Uz domaćina hotela Amphora potporu projektu su dali i restoran Zrno Soli, PIK Vrbovec, Dukat Hrvatska, restoran Šug, Pepas savijače, restoran Evala 1903, Alexandercommerce, Ščurek, Degrassi vina, Prelac vina, Premium začini, Winery Željko Pecotić Baran, Červar i Rheos, Suwine…

Sudjelovati će vrhunski chefovi i kuhari: Bruno Čuturić chef hotela Amphora, Branimir Prnjak chef restorana Zrno Soli, Luka Veić Masterchef 2023, Ivan Temšić Masterchef 2021, Duje Kanajet chef i suvlasnik restorana Šug, Marko Lučić Chef PIK Vrbovec, Doris Vlah Chefica koja kuha za Dukat President Hrvatska.. Poseban gost koji će vrhunske specijalitete sljubiti s vinom je sommelier Suwi Zlatić. Program donacijske večere vodit će Jure Andrijašević. Vrijednost pojedinačne donacije za sudjelovanje na večeri je od najmanje 30 eura po osobi pa do koliko gosti smatraju da im nije puno odvojiti za pomoći Udruzi Sanus. Sve zainteresirane osobe iz svijeta turizma i ugostiteljstva i povezanih djelatnosti uz turizam, za sudjelovanje na donacijskoj večeri kao gost mogu se javiti na email: [email protected] dok se mjesta ne popune, a broj mjesta je ograničen.

D.B. / Foto: Promo


Split i Zadar domaćini Wine EnoGastro Vip Eventa


Tagged: , , , , , , , , ,