Wine Vip eventi u 2024. godini

Dantes Begić, vlasnik agencije Ricerca Mercato iz Rijeke, nedavno je na agencijski 19. rođendan, podijelio s javnošću informaciju o dogovorenim terminima pet Wine Vip evenata u 2024. godini.

Eventi u 2023. godini bili su do sada najbolje posjećeni, a prema najavama i vrlo velikom interesu partnera, suradnika i gostiju očekuje se da će eventi u 2024. biti u najmanju ruku fantastični.

Na traženje partnera, organizator se odlučio termine evenata pomaknuti u veljaču. Razlog leži u tome kako bi vinske karte i jelovnike ugostiteljskih objekata, sudionika evenata, obogatili pićima i delicijama partnera Wine Vip evenata (vinima, likerima, rakijama, sirom, ribom, mesom, pršutima…)

Dogovoreni gradovi, datumi i hoteli su:
Split, hotel Amphora, 21. veljača
Zadar, hotel A mare, 22. veljača
Rijeka, hotel Bonavia 28. veljača
Poreč, hotel Valamar Diamant, 6. ožujak
Zagreb, hotel Antunović, 12. ožujak

Iduća godina nastavlja tradiciju koja traje od 2017. godine i do sada organiziranih 32 Wine Vip eventa diljem Hrvatske. Organizator ostaje vjeran konceptu posebnosti, a to je da će, u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima, sudionicima omogućiti besplatno: ulaz, degustacije, predavanja, radionice i edukacije kao i gastronomske prezentacije.

Ono što Wine Vip evente čini posebnim u moru drugih događanja diljem Hrvatske su emocije, vrhunske edukacije, pozitivna energija i sinergija svih sudionika događaja.

U izlagačkom dijelu ograničen je broj izlagača, a organizator veliki naglasak daje hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalne eno-gastronomije kao i na edukaciji svih aktera našeg turizma. Događaj je usmjeren na goste restoratere, hotelijere te općenito na HoReCa sektor i naš turizam.

Glavni ciljevi eventa su edukacija HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke (vlasnika ugostiteljsko-turističkih objekata i njihovih djelatnika – menadžera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista…) te proizvođača vina i raznih delicija uz njihovo međusobno povezivanje kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.

Dantesovi eventi uvijek imaju i humanitarnu notu, a 2024. godine bit će to iznimna humanitarna priča u kojoj će svi sudionici moći pokazati svoju humanost. Organizator više od toga nije otkrio osim da će eventi imati velike novosti, a jedna od najvažnijih je ta da će biti puno više vremena za druženje.

Gosti na eventu će moći uživati u osam eno-gastronomskih radionica i prezentacija, koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi dok će između predavanja i radionica, gosti imati priliku družiti se, degustirati proizvode ili poslušati prezentacije brojnih kvalitetnih izlagača te se s njima poslovno povezati.

Od samih početaka, još od 2017. godine, potporu projektu daju pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede, a iznimno važan partner je Hrvatska turistička zajednica te županije i gradovi domaćini i njihove turističke zajednice, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

Dantes Begić je ovom prilikom poručio: ‘Pripremamo u 2024. vrlo lijep program i razne novosti kao i svake godine, jer smo nepresušni izvor novih ideja. Naši gosti nas prepoznaju kao jedinstven i drugačiji događaj, a takvi ćemo nastojati i ostati. Naši eventi su uvijek bili drugačiji i po mnogo čemu posebni, a želimo da prepoznatljivost naših evenata bude – emocija. Mi sve što radimo, to radimo s posebnom emocijom i s dušom.

Organizator poziva sve zainteresirane potencijalne i dosadašnje partnere i izlagače kao i dosadašnje partnere i izlagače da se obrate iskazanim interesom i upitom za suradnju direktno na email: [email protected].

Poseban gost govornik na ViP Eventima u Splitu i Zadru bit će iz Tirola u Austriji. On je vrhunski vinski znalac, austrijski sommelierski prvak Suvad Zlatić, poznat kao Suwi, koji će održati radionicu o sakeu – japanskom eliksiru života. Ova radionica je vrlo posebna, stoga će biti ograničen broj sudionika. Kako biste osigurali svoje mjesto, obavezne su predbilježbe na: [email protected].

P. R. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , , , ,