5. WineRi festival na Gatu Karoline Riječke

U promocijskom centru Primorsko-goranska kašetica najavljen je 5. Međunarodni eno gastro festival WineRi koji će se održati 27. i 28. svibnja (14–20 sati) na Gatu Karoline Riječke čime dobiva na izuzetnoj atraktivnosti, jer je smješten uz samo more.

Ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 100 kuna a čaša kaucirati za dodatnih 20 kuna. O samom festivalu i podršci govorili su dr. sc. Žarko Stilin, upravitelj Zadruge vinara Proizvođačke organizacije Vina Kvarnera (ispred organizatora festivala); Dana Jovanović Drpić, u ime primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine; riječki gradonačelnik Marko Filipović; Renata Vincek, voditeljica projekata Turističke zajednice Kvarnera; Saša Torbica, voditelj informiranja i istraživanja Turističke zajednice Grada Rijeke; Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena te Marta Filipović iz Jamnice d.d.

Na festivalu će nastupiti 60 izlagača a moći će se kušati više od 250 različitih vina iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Izuzev vina posjetitelji će moći kušati i likere i rakije te suhomesnate proizvode, ribe, sir, pizzu i još mnogo toga. Za glazbu će biti zaduženi The Funkables i Love Runners Band a u petak, 27. svibnja će se od 20.30 sati u Karolina baru održati veliki after WineRi parti uz DJ-a.

Organizator festivala je Zadruga vinara Proizvođačka organizacija Vina Kvarnera u suradnji s tvrtkama Promocija i aha marketing, te Karolina barom i udrugama AHA, Žlahtina i Kvarnerska Kvaliteta. Sponzori festivala su Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica Grada Rijeke, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, Jamnica d.d. Pokrovitelji festivala su Ured predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta i Ministarstvo poljoprivrede. Podupiratelji i partneri festivala su Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska obrtnička komora odnosno komora Primorsko-goranske županije i Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, Kostrena, te tvrtke Tent event, dBoki i dizajnerski obrt Ordinacija za fascinacija. Glavni medijski partner festivala je časopis za kulturu stola Vinum in.

U subotu će se na Gatu održati i Fiumare – kvarnerski festival mora i pomorske tradicije te će se oba festivala lijepo uklopiti u vizuru grada uz more. Uoči festivala 26. svibnja u Kašetici primorsko-goranskoj održat će se radionica / predstavljanje Kuće vina Ivan Katunar.

Ugostitelji koji se akreditiraju zaključno s 25. svibnja na [email protected] dobit će besplatan ulaz, jer cilj održavanja ovakvih festivala je upravo spajanje proizvođača s posrednicima odnosno ugostiteljima. Izuzev toga, ostvarena je i suradnja sa Sekcijom krojača i modnih dizajnera Udruženja obrtnika Rijeka te će predstavnice sekcije sašiti kreacije za desetak izlagača odnosno djevojaka kako bi se i na taj način promovirali i ukazali na važnost podupiranja obrtništva. Predstavit će se saloni i butici – Ela obrt za krojačke usluge, D’image, My leather story, Butik Rival i Lilium.

R. I.
Tagged: , , , , , ,