8. Pink Day Festival: Uživanje u rosé vinima 27.6.

Omiljeni vinski ružičasti festival Pink Day, održat će se po osmi put, ali sada prvi put na otvorenoj, natkrivenoj terasi zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti (MSU).

Umjesto 29. svibnja,  zbog epidemiološke situacije prebačen je na novi i siguran datum – nedjelju, 27. lipnja. Kao i uvijek, Festival prednjači u inovativnim idejama: prvi je, a neko vrijeme i jedini, svoje izlagače – proizvođače ružičastih vina i maslinovih ulja – pozvao u muzejski prostor. Time je vinu i maslinovom ulju dao kontekst kakav, kao svojevrsna umjetnička djela, i zaslužuju. Okruženje MSU-a drugačije je od ranijeg u Muzeju za umjetnost i obrt, ali sve je podjednako inspirativno, novo i – suvremeno. Naravno, stolovi će biti razmaknuti i sve će se održati strogo prema propisanim mjerama zaštite za sve izlagače i posjetitelje.

Festival će se održati prema ranije utvrđenom programu koji lani nije mogao biti održan a zemlja partner je Austrija. Na programu su tri zanimljive radionice. Kao prvo, jedinstven i unaprijed rasprodan Masterclass – Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy. Druga će, pod nazivom ‘Istra: kraljica maslinovog ulja’ biti posvećena ekstradjevičanskim maslinovim uljima a treća, Ružičasta Austrija predstavlja vina zemlje partnera – Austrije.

Pink Day akcent stavlja na prodajni karakter Festivala te poziva sve vinare i posjetitelje da osim kušanja – prodaju i kupe vina.

I ovoga puta najkreativnije uređeni izlagački stolovi će biti nagrađeni, što je na prošlom Pink Dayu podjednako oduševilo izlagače i posjetitelje. Nagrade su ružičaste Jimmy Choo cipele model Smokey vrijedne tisuću dolara, zatim specijalno za Pink Day izrađeno umjetničko djelo ‘Desiderio N°1 Art Must Be Tasted’ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa te set Nikel Privé kozmetike autorice Mirjane Brlečić. Najavljuje se i još jedna, iznimno vrijedna nagrada, koja je zasad još uvijek tajna.

Za očekivati je kako će se izlagači posebno potruditi da svoje izlagačke stolove urede i lijepo ukrase – tako da uđu u konkurenciju za najljepši stol. Jedno je sigurno – Pink Day će kao uvijek do sada okupiti veliki broj u ružičasto odjevenih,ili ružičastim ukrašenih posjetitelja, željnih druženja nakon dugih, zimskih i lockdownovskih dana.

 

P. D.


Tagged: , , , , ,