8. Pink Day Festival: Uživanje u rosé vinima

S obzirom na to da je 8. Pink Day, koji se trebao dogoditi lani u ožujku, iz epidemioloških razloga bio odgođen, u lipnju je održan prvi virtualni Pink Weekend s ciljem promocije i pomaganja prodaji ružičastih vina.Po promotivnim cijenama ponuđena su vrhunska rosé vina dvadesetak vinarija iz Hrvatske, Italije i Austrije, a zanimljiv program mogao se pratiti na Pink Day facebook stranici. Osim ponude vina, na ovoj su platformi vodeći hrvatski sommelieri Ivan Jug, Siniša Lasan i Mario Meštrović održali kratke, zanimljive i vrlo gledane vinske radionice posvećene roséu.

A sada se, nakon virtualnih radionica i duge pauze druženja uživo, organizatorice s radošću i optimizmom vraćaju u stvarnost. 8. Pink Day – Međunarodni festival mirnih i pjenušavih ružičastih vina, zajedno s dijelom posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju Green In Pink, održat će se, bude li sve u redu, 29. svibnja. Velika je novost nova lokacija, jer se zbog oštećenja u potresu iz Muzeja Mimara, Pink Day seli na otvorenu natkrivenu terasu Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu. Naravno, stolovi će biti razmaknuti i sve će se održati strogo prema propisanim epidemiološkim mjerama zaštite za sve izlagače i posjetitelje. Festival partner ovaj puta je Vinistra.

Nastavit će se s već najavljenim programom Pink Daya u okviru kojeg najavljuju Masterclass – Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy, koji je rasprodan u svega nekoliko dana. Radionica koja se bavi ekstra djevičanskim maslinovim uljima ‘Istra: kraljica maslinovog ulja’ također će se održati u novom terminu festivala. I ovoga puta nagradit će najkreativnije uređene izlagačke stolove što je na prošlom Pink Dayu podjednako oduševilo i izlagače i posjetitelje.

Ružičaste Jimmy Choo cipele, prošli puta je osvojila talijanska vinarija Bottega, a ove godine dodijelit će se čak tri nagrade.

To će ponovno biti ružičaste Jimmy Choo cipele (model Smokey vrijedan 1000 dolara), umjetničko djelo ‘Desiderio N°1 Art Must Be Tasted“ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za Pink Day te set Nikel Privé kozmetike autorice Mirjane Brlečić. Najavljena je i još jedna, iznimno vrijedna nagrada, ali nju zasad drže u tajnosti.

P. D.


Tagged: , , , , , ,