Albina: S pjesmom Tick-Tock pobjednica Dore

Splitska pjevačica Albina Grčić je pobjednica Dore 2021.! Odmah po završetku natjecanja, njezina pjesma ‘Tick-Tock’ s kojom se predstavila u Opatiji i izborila titulu predstavnice Hrvatske na Euroviziji, i službeno je objavljena.

Pjesmu autorski potpisuju producent i autor Branimir Mihaljević, voice-over artistica Tihana Buklijaš Bakić i Max Cinnamon, finalist francuskog nacionalnog izbora Destination Eurovision 2018.

‘Branimir i ja smo razgovarali o tome kako bi bilo lijepo otići na Doru i konkurirati za nastup na Euroviziji i da to bude singl u koji jako vjerujemo i koji ima smisla, a upravo se to dogodilo. Demo verziju pjesme prvi sam put čula u njegovu studiju i na prvi me takt ‘otpuhala’. Prva pomisao mi je bila da možda to nije žanr u kojem bih se ja mogla naći, s obzirom da sam do tada pjevala balade i pjesme nekog mirnijeg ritma, ali Branimir je od samog početka bio siguran u mene. Kad sam stala pred mikrofon i stavila slušalice, dogodila se nekakva čarolija i ja sam upoznala drugu verziju sebe koju sam odmah zavoljela. Čak sam zamolila Branimira da neko vrijeme ne radimo na baladama! Veselim se daljnjem radu s ostatkom tima, ponosna sam na sve što smo do sada napravili’, izjavila je Albina.

‘Pjesma je nastala brzo, u samo dva tjedna. Čitav proces stvaranja bio je vrlo spontan, što je uvijek jako dobar znak. Vjerujem da imamo pjesmu koja je spremna za pohode na same vrhove međunarodnih top ljestvica, nastavljamo dalje raditi na njoj jer cijeli tim smatra da imamo pravi hit’, nadovezao se Branimir Mihaljević.

U singl ‘Tick-Tock’ od samog je početka vjerovala i Tihana Buklijaš Bakić: ‘Kad pjesmu danima slušate bez prestanka, znate da se nešto dobro kuha. U svakom se segmentu osjeti energija koju je ova pjesma okupila, uz divne ljude koji vole svoj posao i znaju ga raditi – od Branimirove glazbene magije, odličnog Maxova teksta, do sjajnog stylinga i koreografije. Jako sam sretna i ponosna što sam dio tima i što na ovaj način možemo pokazati da i Hrvatska ima igrača za svjetsku glazbenu pozornicu, a Albina je to u punom smislu.’

Kako bi se u Opatiji uz prateće plesače Luciana Plazibata, Marka Marića, Devina Juraja i Stjepana Cutvarića predstavila u najboljem svjetlu, Albina je oko sebe okupila profesionalnu ekipu koja je doprinijela čitavom nastupu, a to su: Helena Janjušević (koreografija), Stefan Orlić (stilist), Zvonimir Franić (frizura) i Karlo Rusan (šminka). Na svojim je društvenim mrežama publici predstavila i nekoliko kadrova iz nadolazećeg spota, koji je sniman u suradnji s timom predvođenim redateljicom Sandrom Mihaljević:

Za 22-godišnju Splićanku, poznatu kao finalisticu 3. sezone showa ‘The Voice Hrvatska’, pobjeda na Dori još je jedno u nizu vrijednih priznanja u dosadašnjem radu. Među njih se ubraja nominacija za medijsku nagradu Zlatni studio u kategoriji najboljeg novog lica na glazbenoj sceni te objava HR Top 40 singla ‘Imuna na strah’.

Singl ‘Tick-Tock” dostupan je putem svih digitalnih glazbenih platformi: albina.lnk.to/TickTock

Z. R. / Foto: Mislav Žabarović


Tagged: , , , , , , , , , , ,