Amira Medunjanin prvi put u Rijeci

Sarajka čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku nastupit će prvi put u Rijeci u nedjelju 7. rujna u dvorani HKD na Sušaku. Sudeći prema dosadašnjem interesu, i za ovaj koncert Amire Medunjanin tražit će se ulaznica više.
Amira MedunjaninUz izvanrednu izvedbu, Amira se ističe jedinstvenom emocijom i inovativnošću kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji te ljubavi prema poeziji i glazbi. Fascinacija usmenom kulturom i tradicijom Bosne i Hercegovine dovela ju je do toga da posao prevoditeljice u uredu Europske komisije u Sarajevu zamijeni proučavanjem sevdaha i traženjem najboljeg načina da ga predstavi svijetu. Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća.

Amira Medunjanin objavila je sredinom svibnja novi, četvrti studijski album ‘Silk & Stone’ (Aquarius Records). Njezin koncertni repertoar obogaćen je tako pjesmama koje su zabilježene na novom albumu kao što su ‘Što te nema’, ‘Čula jesam da se dragi ženi’, ‘Kradem ti se u večeri’, kao i tradicionalnom makedonskom ‘Eleno kerko’, za koju je Amira snimila i svoj prvi videospot.

Aquarius


Pročitajte još: Amira Medunjanin oduševila prepuni ZKM , Amira Medunjanin: Novi album u ožujku , Amira Medunjanin: Eleno kerko , 9. Vip Zagreb Jazz Festival , Balkanske dive u Bruxellesu: Bilja, Tamara i Amira


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,