Amira Medunjanin: Sevdah u Klovićevim dvorima

U Atriju Klovićevih dvora u Zagrebu, u ciklusu koncerata 35. Večeri na Griču, po prvi put nastupila je vrhunska interpretatorica sevdaha Amira Medunjanin. Na svoj magičan nekonvencionalan način izvela je sevdalinke, ali i tradicionalne pjesme iz drugih zemalja regije.Amira MedunjaninRomantična atmosfera nabijena emocijama, odličan ugođaj i kvalitetna glazba obilježili su ovu večer. Svaki koncert Amire Medunjanin je nova priča, novi doživljaj, nova prilika za sinergiju s publikom. Uz pratnju vrhunskih glazbenika (gitarist Ante Gelo i kontrabasist Zvonimir Šestak) i ovaj put je njezina izvedba imala dodanu vrijednost i originalnost.

Amira Medunjanin-Klovićevi dvoriSevdah koji Amira izvodi, u Bosni i Hercegovini znači puno više od riječi ili glazbenog žanra – predstavlja način života ljudi. Sevdalinke predstavljaju jedinstveni glazbeni izričaj o neiskvarenoj, nevinoj i bezgraničnoj ljubavi.

U mnogim sevdalinkama koncept glazbenih mjera je manje važan od emocionalnog i slobodnog oblika interpretacije stihova samog pjevača, stoga ne čudi što se Amira svojom originalnošću uvijek ističe na poseban način.

K. I.


Bojan Zulfikarpašić, Boško Jović, Ante Gelo, Nenad Vasilić, Amira Medunjanin, Oliver, Yurdal Osman Tokcan, Hakan Güngör
Veličanstvena Amira Medunjanin
Tagged: , , , , , , , , , , ,