Amor Towles: Pravila uljudnosti

Stigao je jedan od najiščekivanijih naslova godine – ‘Pravila uljudnosti’ američkog autora Amora Towlesa koji je svjetsku slavu stekao romanom ‘Plemeniti gospodin u Moskvi’.

Pravila uljudnosti zavest će vas senzacionalnim prikazom društvenih slojeva Manhattana 1930-ih, prozirnim koktelima, svilenim čarapama te neizmjerno privlačnim likovima. Šarmantan i inteligentan prvijenac nagrađivanog Amora Towlesa priča je o vječnom pitanju identiteta i samopoštovanja, ljubavi i klase, ispisana u maniri retro šika kojim odišu svi najbolji filmovi i romani o New Yorku.

S više od šest milijuna prodanih primjeraka s obje strane Atlantika, ‘Pravila uljudnosti’ osvojila su publiku, ali i kritiku. Stoga ne čudi što Towlesa mnogi smatraju vrhunskim majstorom pripovijedanja. Roman ‘Pravila uljudnosti’ na hrvatski je prevela Vesna Valenčić.

Towles je objavljivanjem romana ‘Plemeniti gospodin u Moskvi’ postao jedan od najvećih fenomena u modernoj svjetskoj književnosti. Knjigom godine proglasili su ga njujorški Times, a nakon toga i Sunday Times, Mail on Sunday, Irish Times i Daily Express. Iste godine, najboljom knjigom proglasio ju je i bivši američki predsjednik Barack Obama, a veliko zanimanje i povratak knjige na vrhove ljestvica potaknuo je 2019. godine Bill Gates koji je izrazio oduševljenje ovim veličanstvenim djelom. Jedna od najboljih knjiga u posljednjih nekoliko desetljeća trebala bi uskoro dobiti televizijsku inačicu u obliku mini-serije s Ewanom McGregorom u glavnoj ulozi.

M. H. / Foto: Promo


Amor Towles: Novi bestseler – Lincolnova cesta


Tagged: , , , , , , ,