Ana Rucner: Dvije međunarodne turističke nagrade

Ani Rucner i Viteškom alkarskom društvu iz Sinja dodijeljena je prestižna nacionalna nagrada Baldo Čupić za najbolji hrvatski nacionalni film ‘Alkarski ponos’ na 18. Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF’CRO 2015.
Ana Rucner i alkari - nagradaTuristički video je snimljen povodom 300. obljetnice Sinjske alke uz jaku producentsku ekipu. Ana Rucner je autorica projekta i producentica spota, Vlado Kalember je producent glazbe, a režiju potpisuje Darko Drinovac. Za glazbu u spotu korištene su skladbe poznatih hrvatskih autora: ulomci iz opera Nikola Šubić Zrinski i ‘Ero s onoga svijeta’ te ulomak djela ‘Vo je naša zemlja’ Mojmira Čačije, a svojim su izvedbama spot obogatili i akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Zagrebačka filharmonija te klapa Sinj, KUD Glavice i alkari. Spotom je kroz vrlo snažne vizualne elemente i odabranu glazbu ispričana priča o Sinju, njegovoj kulturnoj tradiciji i Sinjskoj alci kao svojevrsnom simbolu toga kraja.

No, Ana je ponosna dobitnica još jedne međunarodne turističke nagrade, odnosno posebnog priznanja Zlatni Interstas’2015. koju je osvojila na 22. Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza u kategoriji ‘Za  umjetnički rad time i doprinos razvoju kulturnog turizma Hrvatske’.

‘Jako sam sretna zbog osvojenih nagrada i priznanja, to mi jako puno znači i motivira me za sve nove projekte kojima promoviram ljepote naše zemlje,’ rekla je Ana prilikom dodjele nagrada.

H. K.


Ana Rucner-Sinj
Ana Rucner: Alkarski ponos
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,