Ana Rucner: Humanitarni koncert u Gruziji

Ana Rucner-koncert-Gruzija

Foto: Oliver Poole, Nino Surguladze, Ana Rucner i Carlo Ponti

Kao posebna gošća humanitarne udruge Drvo želja, koja pomaže bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci, Ana Rucner je i ove godine gostovala u Gruziji. Foto: Oliver Poole, Nino Surguladze, Ana Rucner i Carlo Ponti.

Poznata ‘Larina pjesma’ iz vječnog filma ‘Dr. Živago’ i glavna tema iz filma ‘Schindlerova lista’ oduševile su publiku koja je Anine izvedbe nagradila gromoglasnim pljeskom. Osim samostalnih izvedbi, na kraju koncerta izvela je jednu od najdražih skladbi ‘Ave Marija’ s uglednim britanskim pijanistom Oliverom Pooleom, kojeg od milja nazivaju ‘mladim Rubinsteinom’.

Poznata po svom humanitarnom djelovanju, Ana se već po drugi put rado odazvala pozivu poznate gruzijske operne pjevačice Nino Surguladze, osnivačice humanitarne udruge Desire Tree, da svojim sudjelovanjem uveliča ovaj humanitarni koncert te ujedno i promovira ljepote naše zemlje. ‘Uvijek se rado odazivam pozivima na humanitarne aktivnosti, a osobito kad su u pitanju dječji životi i drago mi je da će četvero djece zahvaljujući sredstvima prikupljenima na ovom koncertu dobiti novu priliku za život’, izjavila je Ana.

Ana Rucner i patrijarhOsim Ane Rucner i Olivera Poolea, na koncertu su sudjelovali svjetski poznati glazbenici među kojima i Alessandro Safina, poznati talijanski tenor, koji je snimio duet sa Sarah Brightman, a časopis People svrstao ga je među 100 najljepših muškaraca na svijetu. Sjajnim Simfonijskim orkestrom nacionalnog kazališta Tbilisi dirigirao je ugledni i svjetski poznati dirigent Carlo Ponti, sin glumice Sofije Loren. Za dinamične taktove ‘Habanere’ pobrinula se Nino Surguladze, ugledna gruzijska operna pjevačica koja uglavnom nastupa u milanskoj Scali.

Događanje je privuklo i veliku pažnju medija. Naime,  koncert  je uživo prenosila popularna gruzijska televizija Rustavi 2, a pratilo ga je više od pet milijuna gledatelja što je ujedno bila i izvrsna promocija za Hrvatsku. O važnosti ovog koncerta, kao i djelovanja humanitarne udruge Desire Tree, govori i činjenica da su predstavnikeudruge kao i sve izvođače primili gruzijski patrijarh Ilia II. i premijer Giorgi Kvirikashvili što je bila još jedna prilika za umjetnike, kao i našu Anu, da predstave svoje zemlje i vlastita umjetnička postignuća.

H. K.


Ana Rucner-Gruzija
Ana Rucner svira za djecu u Gruziji
Tagged: , , , , , , , , , ,