Ana Rucner: Vječne uspavanke

‘Vječne uspavanke’ Ane Rucner, bogato je opremljeno, novo izdanje Croatia Recordsa na kojem je naša slavna čelistica obradila nekoliko svjetski poznatih uspavanki.
Ana Rucner-Vječne uspavankeRiječ je o uspavankama Brahmsa, Mozarta, Schuberta i ostalih poznatih skladatelja, među kojima je i tradicionalna, svima dobro poznata, uspavanka ‘Twnikle, Twinkle Little Star’. Upravo zbog toga je ona bila i prvi Anin odabir za spot koji će, u režiji Cinematixa, premijerno biti predstavljen u petak, 17. listopada na CMC televiziji u 19 sati.

Instrumentalnoj glazbi namijenjenoj prije svega trudnicama, bebama i maloj djeci, Ana je dala novu dimenziju dodavši im širinu i toplinu zvuka kroz gudače koji poput duge obujmljuju svaku odsviranu notu, a nedostatak pauza između skladbi stvara kontinuitet slušanja koji pozitivno i umirujuće djeluje na djecu. Osim ovih predivnih skladbi, kupce ‘Vječnih uspavanki’ oduševit će moderna bajka o dječaku Zlatku koju je napisala njemačka spisateljica Roswitha Moralić. Kao majka četvero djece i baka šestero unučadi, ova sjajna umjetnica napisala je bajku koja se odlično nadopunjuje s glazbom Ane Rucner zbog čega će ‘Vječne uspavanke’ biti itekako korisne za mame i bebe.

‘Kada sam stvarala ovaj projekt, razmišljala sam kao majka, a ne samo kao umjetnica, da ono što bi željela usaditi svom sinu, prenesem i drugim majkama, jer nema ljepše nego umiriti se uz zvuke nježne klasične glazbe koja u kombinaciji s bajkom čini jedan predivan paket pristupačan svakome’, rekla je Ana.

Komplet ‘Vječne uspavanke’ drugi je instrumentalni album Ane Rucner za najmlađe. Prvi, ‘Za male anđele’, Ana je radila u suradnji s tvrtkom HIPP, a zbog brojnih pozitivnih komentara odlučila je napraviti korak dalje u želji da najmlađima približi ne samo klasičnu glazbu već i ostavi uspomenu na lijepi dio djetinstva.

Promocija albuma ‘Vječne uspavanke’ održat će se u subotu, 18. listopada u zagrebačkom lounge baru Witness u 13 sati.

C. R.


Pročitajte još: Ana Rucner snimila navijačku pjesmu , Ana Rucner: Klasična glazba nikad ne izlazi iz mode , Ana Rucner: Spot za ‘Mjesečevu sonatu’ , Vela Luka: Ana Rucner podržala humanitarce

Tagged: , , , , , , , , ,