Avatar: Put vode – najuspješniji film svih vremena u Hrvatskoj

Veliki kino hit kompanije 20th Century Studios ‘Avatar: Put vode’, u distribuciji Blitz filma, nakon vikenda je po zaradi na kino blagajnama i službeno postao najuspješniji film svih vremena u Hrvatskoj, koji je do sada pogledalo više od 215.000 gledatelja.

Novi film Jamesa Camerona se od početka distribucije nalazi na vrhu box office ljestvice, a do sada ga je pogledalo ukupno 215.889 gledatelja sa zaradom od 1.602.667 eura, čime je postao najuspješnijih film svih vremena u Hrvatskoj.

Snimiti nastavak ‘Avatara’ bio je zastrašujući izazov, ali ako je itko to mogao učiniti, zasigurno je to slavni James Cameron ,koji je ovim rezultatom prešao zaradu dosadašnjeg neprikosnovenog vladara domaćeg box officea – bezvremenskog ‘Titanica’.

Posvetivši godine svog kreativnog života filmovima ‘Avatar’, Cameron je izjavio kako je odlučan osigurati da nastavci budu zabavni i puni spektakla, ali u isto vrijeme i dirljivi i emotivni. Također ih je prožeo temama koje su mu važne – glavne među njima su briga o okolišu i, naravno, važnost obitelji.
James Cameron u svim svojim filmovima stvara iskustvo uranjanja u novi svijet, u kojem se gledatelji osjećaju kao da sudjeluju uz likove u njihovim avanturama. To nikada nije bilo bliže istini nego u filmu ‘Avatar: Put vode’ koji predstavlja novi kreativni zenit za izuzetno talentiranog redatelja koji, opet, pomiče granice filmskog pripovijedanja. Stručno koristeći poboljšanu 3D tehnologiju, Cameron udubljuje filmske gledatelje u naraciju, omogućujući im da istinski dožive okruženje Pandore s bogatim detaljima i dajući im priliku da prijeđu njezinim veličanstvenim prostranstvima zajedno s hrabrim i odvažnim junacima Jakeom i Neytiri.

Glavne uloge u filmu nose Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang i Kate Winslet. Za scenarij su zaslužni James Cameron, Rick Jaffa i Amanda Silver. David Valdes i Richard Baneham su izvršni producenti filma. Film još uvijek stignete pogledati u kinima i to u najprestižnijim formatima: IMAX 3D, 4DX, RealD 3D.

B. L. / Foto: Blitz


Tagged: , , , , , , ,