Babylon: Premijera filma uz prigodan show

Nova filmska kinosezona započelo je u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema, u kojemu je u sklopu Très chic programa održana premijera intrigantnog filma ‘Babylon’.Pod redateljskom palicom nagrađivanog redatelja i scenarista Damiena Chazellea, glumačka ekipa koju predvode imena A liste: Brad Pitt, Margot Robbie i Diego Calva te Jean Smart, Olivia Wilde, Tobey Maguire, Jovan Adepo i Li Jun Si u sporednim ulogama, donose dašak raskalašenog Hollywooda u ludim 20-ima. Radnja filma smještena u Los Angeles, prevelika ambicija i nečuveni eksces, uspon i pad više likova tijekom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti u ranom Hollywoodu samo su dio onoga što je privuklo filmoljupce u omiljenu kino dvoranu. Realan prikaz droge i seksa na kasnonoćnim zabavama, trenutaka samoće, ekstravagantnih domova i skupocjenih automobila filmskih zvijezda tog doba upotpunjen je bogatom glazbenom pozadinom koja ovaj filmski naslov čini još uzbudljivijim.

No, kako bi čarolija filma barem na kratko bila pretočena u stvarnost, spektakularna filmska večer obogaćena je i atraktivnim tematskim showom uz glazbeno-scenski program. Ritmovi najbolje glazbe, akrobati i plesači okupirali su prostorije Kaptol Boutique Cinema.Glazbenici koje je povodom premijere okupio Ante Gelo, u maniri pravih brass bendova dočarali su svu raznolikost, dubinu i divlji raspon zvukova ‘Babylona’ te ekskluzivno izveli naslovnu skladbu iz filma pod nazivom ‘Voodoo Mama!’. Posebni gosti iznenađenja bili su članovi hrvatskog queer sastava House of Flamingo, koji su veličanstvenim nastupom zabavili prisutne i dodatno ugrijali atmosferu ekstravagancijom.

Posjetitelji su, kao i obično, nagrađeni poklonima specifičnima za Très chic program, a u sklopu WOW bara uživali su u posebno osmišljenim koktelima, uz koje su imali priliku iskusiti dašak glamura.

B. L. / Foto: Bojan Zibar i Angelo Virag


Tagged: , , , , , , , ,