Titanic: Povratak u kina za 25. obljetnicu

Najpoznatiji film redatelja Jamesa Camerona vraća se 9. veljače na velika platna povodom svoje 25. obljetnice. ‘Titanic’ će proslaviti godišnjicu u kinima u posebnom IMAX® 3D I 3D 4K formatu, što znači da će rezolucija filma iz 90-ih sada biti odlična i – možda ćemo i mi moći pokušati dati ruku Jacku, kad već to nije uspjela Rose.

‘Titanic’ je osvojio rekordnih 11 nagrada Oscar® uključujući između ostalih nagradu za najbolji film, najbolju režiju, najbolju kameru i najbolju montažu. Nakon prvog prikazivanja 1997. godine, film je postao najuspješniji film svih vremena i trenutačno je treći film s najvećom zaradom u svijetu. Priča o potonuću luksuznog prekooceanskog broda promoviranog kao “nepotopivog” obišla je cijeli svijet u kratkom roku, a mnogi se filmski kritičari slažu kako je ‘Titanic’ i dalje “najveći film ikad snimljen”.

Glumačku ekipu ove neponovljive epske romanse koja je obilježila odrastanje brojnih generacija predvode dobitnici nagrade Oscar® Leonardo DiCaprio i Kate Winslet. Uz njih su još i Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber i Bill Paxton. Redatelj i scenarist je James Cameron, a film su producirali Cameron i Jon Landau, dok je Rae Sanchini izvršna producentica.

‘Titanic’ se u našim kinima počinje prikazivati uoči Valentinova, 9. veljače, a sasvim smo sigurni kako će interes mlađih generacija biti jednako velik kao i interes svih prethodnih generacija koje i danas s jednakim žarom uživaju u bezvremenskoj ljubavnoj priči.

B.G. / Foto: Blitz promo

Elvis: Kralj rock’n’rolla u CineStar kinima


Tagged: , , , , , , , ,