Blackbook Croatia: Najbolje od graffiti scene

‘Blackbook Croatia’, knjiga u kojoj su po prvi put objedinjeni radovi gotovo cjelokupne hrvatske graffiti scene, predstavljena je ispred Knjižnice Marina Držića u Zagrebu.Knjigu, koja je svojevrsni hommage ljudima koji su na početku stvaranja scene crtali, crtačima koji su trenutno aktivni da se predstave svojim radovima, ali i poticaj i ideja za razvitak individualnog stila svim budućim crtačima grafita, predstavio je urednički tim Matija Vnučec, Alen Miler i Krešimir Golubić te Željka Miščin.

‘Nakon gotovo godinu i pol dana, od početne ideje danas, s ponosom možemo predstaviti knjigu s kojom smo vrlo zadovoljni jer je u njoj okupljeno preko 90 posto ljudi koji se bave ovom specifičnom granom umjetnosti. U knjizi se nalaze radovi 192 umjetnika ulične umjetnosti iz Hrvatske, a zanimljivo je da je svaka stranica unikatna i posebna na svoj način, od skica izvučenih samo olovkom do full color stranica obojanih markerima, vodenim bojama i drugim slikarskim tehnikama’, kazali su iz uredničkog tima.

Na dan promocije u Knjižnici Marina Držića otvorena je i izložba originalnih skica koje su autori sakupili kroz rad na knjizi, a budući da su izloženi u samom izlogu, u njima će prolaznici moći uživati i izvan radnog vremena knjižnice.

Željka Miščin, koordinatorica Knjižnice Marina Držića, izjavila je kako je jako sretna da se promocija knjige održala u njihovoj knjižnici, budući da s grafiterima surađuju već godinama, organiziraju njihove izložbe te sa znatiželjom prate i podržavaju hrvatsku graffiti scenu.

I. P. / Foto: Rene Karaman


Kultni strip: 35 godina Dylana Doga u Hrvatskoj


Tjedan talijanskog jezika: Grafiti, crteži i stripovi


 

Tagged: , , , , , , , , , ,