Bogat program manifestacije Tesla & friends

Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost u suradnji s Gradom Zagrebom od 9. do 11. srpnja organizira 10. manifestaciju Tesla & friends 2019., kojom obilježava obljetnicu rođenja nacionalnog velikana, izumitelja Nikole Tesle.Trodnevnom manifestacijom obilježit će se 163. obljetnica Teslinog rođenja i šesti nacionalni Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija.

Program obilježavanja započet će 9. srpnja demonstracijom Teslinih pokusa u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, a nastavlja se koncertom studenata u Muzičkoj akademiji. Istog dana, Tesli u čast, na Trgu kralja Tomislava održat će se i koncert ‘Čarobni Broadway‘ Gradskog kazališta Komedija. U liku Nikole Tesle zasvijetlit će i fontane Sveučilišne livade u Zagrebu.

Na sam dan njegova rođenja, 10. srpnja, predstavnici Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, zajedno s predstavnicima Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba, položit će cvijeće na spomenik u Zagrebu, a nakon toga održat će se prigodni umjetnički program. U večernjim satima u Hotelu Esplanade održat će se svečani program obilježavanja godišnjice rođenja uz dodjelu Godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Trećeg dana manifestacije 11. srpnja, u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Komori Zagreb održat će se konferencija ‘Tesla u Zagrebu’ na temu ‘Putovima Nikole Tesle: Tesla od Smiljana do New Yorka’. Na njoj će biti predstavljeni uspješni kulturni, znanstveni, edukativni i turistički projekti u zemlji i regiji inspirirani Nikolom Teslom.

U. G.


Tagged: , , , , ,