Božo Vrećo na ljeto u Šibeniku i Kastvu

Jedan od najpoznatijh bosanskohercegovačkih zvijezda današnjice, Božo Vrećo, i ovog se ljeta vraća na našu obalu. Na Crekvini u Kastvu nastupit će 16. srpnja, a na Tvrđavi sv. Mihiovila u Šibeniku 17. srpnja.

Božo Vrećo, istaknuti je interpretator, autor i kompozitor sevdalinke, tradicionalne bosansko-hercegovačke pjesme koja izražava nesretnu ljubavnu žudnju, melanholiju i bol.

Odrastajući u Foči, Vrećo je ljubav prema sevdalinci naslijedio od svoje majke, koja je bila njegova muza i inspiracija. Nakon što je diplomirao arheologiju u Beogradu, preselio se u Sarajevo, gdje je svojim jedinstvenim pristupom izvođenju sevdalinki, često a cappella, privukao veliku pažnju, što je kulminiralo pohvalama čak i od strane slavnog New York Timesa i El Periodica.

Njegova solo karijera započinje 2014. godine, kada se fokusira na autorske tekstove i kompozicije, etablirajući svoj autentičan izraz kako vokalno, tako i vizualno. Dobitnik je prestižnih nagrada, a njegova popularnost seže na sve kontinete.

Film ‘Maldita’ o Boži Vreći dobio je 2023. godine prestižnu nagradu Goya za najbolji kratki dokumentarni film.

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti u sustavima eventim.hr te mojekarte.hr.

P.R. / Foto: Music Time


Lisinski: Božo Vrećo – sarajevska sevdah atrakcija


Tagged: , , , , , , , , ,