Bruno Šimleša: Nagrada udruge Sve za nju

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Sve za nju, dodijelila Nagradu Vesna Andrijević Matovac za 2015. godinu.
Sve za nju-Bruno ŠimlešaNagrada je dodijeljena po peti put, ali po prvi puta pripala je muškarcu, Bruni Šimleši, piscu iz Zagreba, za izniman doprinos afirmaciji borbe protiv raka dojke u Hrvatskoj, senzibiliziranja javnosti i podizanja svijesti o borbi protiv raka dojke.

Bruno Šimleša je nekoliko TV emisija ‘Svaki dan dobar dan’ posvetio upravo ženama oboljelima od raka dojke, naglašavajući važnost prevencije i psihosocijalne skrbi za oboljele i članove obitelji. Također, kao javna osoba podržava preventivne akcije i na taj način potiče osvještavanje javnosti i daje podršku skrbi za bolesnice. Osim djelovanja u javnom prostoru, Šimleša je neposredno i nesebično kao prijatelj bio velika podrška tijekom liječenja osobama iz svoga prijateljskog kruga.

Svečanost dodjele Nagrade uveličao je i Gitaristički kvartet Elly’s, kvartet gitarističke klase Glazbenog učilišta Elly Bašić u kojem redovito sviraju ponajbolji učenici iz klase profesora Ante Čaglja. Nakon dodjele, održan je prigodni domjenak u Palači Dverce.

S. N. / Foto: Rene Karaman


Sve za nju-Biser mudrosti
Biser mudrosti: Prevencija raka vrata maternice
Tagged: , , , , , , , , ,