Cassandra Wilson otvara 10. Vip Zagreb Jazz Festival

Koncertom jazz dive Cassandre Wilson, 8. travnja u dvorani Lisinski počinje jubilarni 10. Vip Zagreb Jazz Festival.
Cassandra WilsonOvogodišnje izdanje Festivala donosi 15 koncerata impresivnih imena jazza kroz cijelu godinu. Osim u koncertu Cassandre Wilson, u prvom, proljetnom dijelu Festivala ljubitelji vrhunskih glazbenih doživljaja imat će priliku uživati u nastupima još triju diva i istinskih umjetnica. Tako će Amira Medunjanin svoj novi album predstaviti 15. i 16. svibnja, Carla Bley Trio nastupa 5. lipnja, a legendarna Dee Dee Bridgewater 14. lipnja.

‘Ove godine mijenjamo koncept Festivala. Organizirat ćemo 15 koncerata kroz cijelu godinu na različitim lokacijama – od Lisinskog, preko ZKM-a do Vip cluba. Osim stranih izvođača, imat ćemo i koncerte odličnih domaćih jazz glazbenika. S obzirom da je riječ o 10. Festivalu, u proslavi će nam se pridružiti najveće jazz zvijezde današnjice što je još jedna potvrda naše kvalitete i predanog rada na promicanju jazza, a ovogodišnji program ponovno će Vip Zagreb Jazz Festival smjestiti u sam vrh europskih i svjetskih jazz festivala’, kazao je Dražen Kokanović, direktor Vip Zagreb Jazz Festivala.

Brojne jazz legende i zvijezde u nastajanju oduševljavale su poklonike jazza u proteklih devet izdanja Festivala, a ove godine nastavljamo u još jačem – slavljeničkom tonu.

‘Za nas je ova godina posebna, Vipnet slavi svoj 15. rođendan, a Vip Zagreb Jazz Festival svoje 10. izdanje. Upravo je to bio povod da jubileje slavimo kroz cijelu godinu s 15 vrhunskih koncerata stranih i domaćih jazz glazbenika’, izjavila je Dubravka Jusić, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta, generalnog sponzora Vip Zagreb Jazz Festivala.

Za četiri dame koje će nastupiti u proljetnom dijelu Festivala, cijenjeni jazz novinar i publicist Davor Hrvoj ističe da su sve redom ‘izvanredne interpretatorice’ te nastavlja: ‘Cassandra Wilson jedna je od najvažnijih i najsvestranijih pjevačica jazza. Njezino je stvaralaštvo zasnovano na suvremenoj glazbi, ali istodobno uvijek drži do tradicije. Najavljeni novi album Amire Medunjanin iščekujemo sa znatiželjom jer je dosad pokazala da na zanimljiv način promišlja sevdah te da u njezinim izvedbama uvijek ima prostora i za elemente jazz glazbe. Treće ime je Carla Bley, gotovo pola stoljeća jedno od vodećih imena suvremenog jazza koja surađuje s najvećim zvijezdama toga žanra. Bley je, kao i Dee Dee Bridgewater, još jedno veliko ime ovogodišnjeg Festivala i višestruka dobitnica Grammyja. Za Dee Dee Bridgewater katakteristično je da su njezine izvedbe uvijek među najuzbudljivijima na svjetskoj jazz sceni.’.

Aquarius

Pročitajte još: 9. Vip Zagreb Jazz Festival , Kraljevska završnica 9. Vip Zagreb Jazz Festivala , Rudresh Mahanthappa na kraju Vip Zagreb Jazz Festivala , Amira Medunjanin na Vip Zagreb Jazz Festivalu , Tia Fuller Quartet otvorio Vip Zagreb Jazz Festival

Tagged: , , , , , , , , , , , ,