Dani kornatske janjetine

S ciljem poticanja kornatskih tradicijskih djelatnosti (ovčarstvo, pčelarstvo, maslinarstvo), promocije lokalnih tradicijskih proizvoda te povezivanja proizvođača i ponuđača, Javna ustanova Nacionalni park Kornati i Turistička zajednica općine Murter-Kornati od 3. do 20. lipnja, organiziraju gastro-manifestaciju pod nazivom ‘Dani kornatske janjetine’.Dani kornatske janjetineTom prigodom sljubit će se Dalmatinci, znatiželjnici, dobra pisma, miris mora i odlična vina, dok će šest kornatskih restorana i konoba posluživati jela od kornatske janjetine.

Za cijenu od 220 kuna po osobi, gosti će moći uživati u tri ‘kornatska’ slijeda. Okosnicu predjela i glavnog jela čini kornatska janjetina, dok će za desert biti poslužene domaće slastice obogaćene lokalnim proizvodima (maslinovo ulje, suhe smokve, kornatski med…). U cijenu je uključena i čaša vina ili soka. Iznimka je OPG Stiniva koja će gostima nuditi isključivo janjetinu ‘ispod peke’ te fritule.

Restorani koji su uključeni u manifestaciju su: Konoba Opat – otok Kornat; Konoba Beban – uvala Gujak, otok Kornat; Konoba Levrnaka – otok Levrnaka; Konoba Stiniva – uvala Stiniva, otok Kornat; Restoran Fešta – uvala Golubovac, otok Žut i Konoba Žmara – uvala Sabuni, otok Žut.

Tijekom manifestacije iz Murtera se organiziraju i jednodnevni gastro-izleti u Nacionalni park Kornati. Izleti uključuju posjet južnom dijelu NP Kornati (obilazak oko zone stroge zaštite Purara) te uživanje u ‘kornatskom’ ručku od tri slijeda u Konobi Opat. Poslije ručka, posjetiteljima je na raspolaganju vrijeme za odmor, kupanje ali i šetnju do vrha Opata. odakle se pruža prekrasan pogled na Kornate i Murterske škoje.

TZ OM


Noć Murtera-kuhar Bizon
Noć Murtera u Zagrebu
Tagged: , , , , , , , , , ,