Drago Hedl: Novi roman Šutnja

Predstavljanje novog romana Drage Hedla ‘Šutnja’ (Naklada Ljevak), održat će se u utorak, 31. listopada, s početkom u 19 sati u Kulturno informativnom centru, (Preradovićeva 5, Zagreb).

O knjizi će govoriti urednik Nenad Rizvanović, redatelj Dalibor Matanić, scenarist Marjan Alčevski te autor Drago Hedl.

U kriminalističkoj trilogiji, koja se u ovom izdanju prvi put pojavljuje pod zajedničkim imenom ‘Šutnja’, Drago Hedl hrabro je, istinito i književno uvjerljivo pisao o fenomenu dječje prostitucije i trgovine ljudima, na osnovi stvarnih događaja koji su se zbili u Osijeku početkom 2010. godine.

Stravične događaje na kojima se roman temelji Hedl je književno vješto isprepleo s intimnim odnosima glavnih junaka i njihovim opsesijama, gubicima i traumama i tako napisao trilogiju koja je već danas klasik hrvatske kriminalističke literature. Uspješna kriminalistička trilogija ‘Izborna šutnja’ (2014.), ‘Ispovjedna tajna’ (2015.) i ‘Kijevska piletina’ (2019.) osječkog pisca i novinara Drage Hedla dobila je svojevrsni produžetak u visokobudžetnoj televizijskoj seriji ‘Šutnja’, nastaloj u suradnji HRT-a i producentske kuće Drugi plan, u režiji Dalibora Matanića te je prikazana, među ostalim, i na platformi HBO Europe.

P.R. / Foto: Naklada Ljevak


Osječka trilogija Drage Hedla i TV serija Šutnja


Tagged: , , , , , , , , ,